564 000 лв. не достигат за увеличение на допълнителното възнаграждение на баретите от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ)

10 Септември 2015 | 07:33
0 коментара
Политика
564 000 лв. не достигат за увеличение на допълнителното възнаграждение на баретите от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ)

564 000 лв. не достигат за увеличение на допълнителното възнаграждение на баретите от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) на МВР. Това става ясно от писмен отговор на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, с който БГНЕС разполага.

Общо дванадесет са специфичните служебни дейности, за които служителите на МВР имат право на допълнително възнаграждение. Баретите от СОБТ получават до 200% допълнително възнаграждение, заради високия риск, поеман в изпълнение на ежедневните им задължения.

“Преди месец юни на настоящата година служителите на СОБТ, изпълняващи специфични служебни дейности за борба с тероризма, им е бил определен процент до 100 на сто допълнително възнаграждение”, посочва в отговора си Бъчварова и допълва, че баретите получават едно от най-високите допълнителни възнаграждения спрямо останалите определени дейности в заповедта, която регламентира бонусите в системата на МВР.

Според Бъчварова в бюджета на МВР за настоящата година няма средства за увеличаване на допълнителното възнаграждение на баретите в размер до 350%, каквото предложение прави народен представител от управляващото мнозинство. За увеличение на бонусите на баретите ще са нужни още по около 47 000 лв. на месец, става ясно отговора на вицепремиера. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP