561 изборни секции в Пиринско

27 Септември 2022 | 13:06
0 коментара
Политика
561 изборни секции в Пиринско

561 е общият брой на откритите секции на територията на област Благоевград, съобщиха от областната администрация. Секциите с машинно гласуване са 448, а избирателите са 314 772 души. Броят на подвижните избирателни секции на територията на цялата област до този момент са 16. 

Бюлетините, изборните книжа и материали, които централизирано са отпечатани, както и избирателните списъци ще бъдат получени на 28.09.2022 г. в София от упълномощени от областния управител служители и определени представители на РИК- Благоевград.

Бюлетините за гласуване, изборните книжа и материали ще се разпределят по общини от служители на Областна администрация- Благоевград, след съгласуване с РИК- Благоевград. 

Бюлетините за гласуване и останалите изборни книжа ще бъдат доставени до 14-те общини от областта на 29.09.2022 г., като е осигурен превоз и е ангажирана охрана от ОД на МВР - Благоевград. 

Областна администрация – Благоевград осигури сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ за организирането на Работния център на РИК в деня на изборите, в който се приемат и обработват протоколите на СИК след приключване на изборния ден. Работният център ще се оборудва с работни маси, столове и свързаност в интернет. 

Осигурена е зала „Пейо Яворов“ в  Благоевград за изчакване, до окончателното предаване на протоколите от секционните избирателни комисии на РИК. Районът на парк „Македония“ ще се ползва за паркиране и изчакване на автобусите с представителите на СИК от общините на територията на областта. 

Добавете Вашия коментар

TOP