529 бакалаври и магистри се дипломираха на тържествена церемония в Благоевград

04 Май 2019 | 12:14
1 коментара
Общество

529 абсолвенти на Стопанския факултет към Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, от тях 294 бакалаври и 235 магистри от над 13 специалност, сред които „Стопанско управление“, „Туризъм“, „Финанси“,„Счетоводство и контрол“, „Маркетинг“, „Международни икономически отношения“, „Икономика на публичната сфера“,„Управление на проекти“, „Управление и развитие на човешките ресурси в стопанския сектор“… се дипломираха на тържествена церемония в аулата на университета.

„В последните години сме свидетели на много упреци за това дали трябват, или не икономисти на пазара на труда в България. Може би част от тези упреци имат своя резон, ако се гледа само икономиката на България, но вие ще се реализирате не само на българския, а и на европейския пазар на труда. А опитът от последните 25 години показва, че вие добре се реализирате”, обърна се към завършващите деканът на факултета доц. д-р Преслав Димитров.

Абсолвентите поздрави и заместник-ректорът  на ЮЗУ проф. д-р Георги Апостолов. Той подчерта, че повече от 20 години Стопанският факултет гради солидни образователни традиции, подготвяйки хиляди висококвалифицирани специалисти с успешна професионална реализация. Възпитаници на факултета заемат много високи отговорни позиции, ръководни постове в различни сфери на стопанския живот, имат свой успешен бизнес, работят в държавната администрация, в европейски институции.

„Това е бъдещето, което очаква и вас. Ще управлявате човешки, материални, финансови ресурси, ще създавате работни места и ще допринасяте за изграждането на модерна и просперираща България. Не се съмняваме, че ще защитите достойно името на факултета и университета“, сподели пред бакалаврите и магистрите от випуск 2018 г. зам. ректорът и връчи дипломите на завършващите с най-висок успех.

Девет абсолвенти, от които двама не присъстваха, заслужиха плакет на Югозападния университет за показаните високи резултати в процеса на своето обучение. 

Сред отличените с плакет бе и благоевградчанинът Геро Писков, завършващ специалност „Международни икономически отношения”. 

За увлечението си към икономическите дисциплини разказа и благоевградчанката Стела Попова. Самата тя е възпитаник на Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ и след бакалавърската си степен по „Счетоводство и контрол“ сега вече официално e и магистър.

Заради големия си брой абсолвентите не успяха да се организират за обща снимка, но за сметка на това си направиха фотосесии с колеги, близки и роднини. 

Добавени коментари

ЮЗУ публикува:
04 Май 2019 | 13:12
Ще управляват таблите за сервиране по кафенетата. Поредната серия безработни с "вишу" от ЮЗУ. При повече късмет може и в някоя банка да почнат като "специалист обслужване на клиенти " с мотивиращо заплащане и социален пакет( разбирай 560 лв+ осигуровки).

Добавете Вашия коментар

TOP