50 семейства от община Разлог отпразнуваха заедно годишнини от своите “Златни” и “Сребърни” сватби

20 Ноември 2023 | 05:49
4 коментара
Общество
Благоевград
50 семейства от община Разлог отпразнуваха заедно годишнини от своите  Златни” и  Сребърни” сватби
50 семейства от община Разлог отпразнуваха заедно годишнини от своите “Златни” и “Сребърни” сватби

В навечерието на Деня на Християнското семейство, 30 “Златни” и 20 “Сребърни” юбиляри, подновиха заедно своите брачни обети, а за свои  символични кумове избраха инж. Красимир Герчев (кмет на община Разлог) и неговата съпруга Ирина.
В събота вечер 50 празнуващи двойки от цялата община бяха дарувани с китка здравец от младо семейство и заедно преминаха под празнична арка, по пътя отново към заветното “ДА”.

Вълнуващия и емоционален момент юбилярите споделиха със своите кумове - семейство Герчеви, както и семействата на зам.-кметовете инж. Костова и г-н Зайков, пред които положиха подписите си в Летописната книга “Златни и Сребърни сватби на община Разлог”- пазител на вечната любов и вярност на стотици семейства.

С пожелания за още дълги години семейно щастие, любов и разбирателство, кметът на община Разлог връчи на всички празнуващи специални брачни свидетелства. В знак на благодарност, както повеляват българските традиции и обичаи, семействата даруваха своите кумове с китка здравец,  бяла кърпа и точилка, с които бе поведено и кумското хоро. Тържествената церемония продължи със специална изненада от семейство Герчеви- танцов поздрав, с участието на Танцов състав “Рилска самодива” - с. Бачево.
В празничната вечер бяха предадени от ръцете на “Златните” юбиляри в ръцете на “Сребърните”  и символите на любовта - обредна питка и пламъкът на семейния огнище. С наричания за семейно щастие и любов, традицията продължи и към най-младото семейство, с посланието да растат и да се множат жителите на общината.

През 2023-та година общо 135 семейства от цялата община празнуват 50 и 25 години семеен живот.  Организаторите на празничното събития, с история от 1985-та година, ще уважат и всички юбиляри, които нямаха възможност да присъстват на церемония. През следващите дни, служители на Община Разлог и Обреден дом- град Разлог ще посетят и останалите пазители на семейното огнище, които ще получат своите юбилейни брачни свидетелства с печата на Община Разлог.
50 семейства от община Разлог отпразнуваха заедно годишнини от своите  Златни” и  Сребърни” сватби
50 семейства от община Разлог отпразнуваха заедно годишнини от своите  Златни” и  Сребърни” сватби

Добавени коментари

До сръбо публикува:
20 Ноември 2023 | 22:00
Е заборавеш и тефико със зурната
Сръбо публикува:
20 Ноември 2023 | 21:59
Е тия карикатури отдека се собраа направо да искахме немаше кее по големи загубеняци да се свръте,само Марковия с един тъпань го нема и картинката е точна
накол публикува:
20 Ноември 2023 | 16:30
ихуууууууууууууууу,крадец води оротооо /
nnn публикува:
20 Ноември 2023 | 07:49
Браво бе баи ,,,,, с каков елит се покажуваш Добарско Драглище Осиково Ма кои друг че дое с тебе

Добавете Вашия коментар

TOP