5 мощни фирми кандидати да построят в Благоевград ул. „Промишлена“ срещу 6,3 млн. лв.

13 Септември 2022 | 22:44
2 коментара
Бизнес
5 мощни фирми кандидати да построят в Благоевград ул.  Промишлена  срещу 6,3 млн. лв.

5 фирми влизат в надпревара коя ще спечели строителството на най-новата улица в Благоевград – ул. „Промишлена“. До крайния срок 8 септември документи подадоха „Мегаинвест-холд“ ЕООД на дупничанина Цветан Цветанов и софийската „Фармвил“ ЕАД, която е с адрес на управление в бизнес сграда „Галчев Холдинг“ в София и до момента е работила на няколко обекта в Пиринско съвместно с благоевградския строителен предприемач Николай Галчев.

Кандидат да построи ул. „Промишлена“ е още благоевградската „Растер юг“ ООД на Радослав Костов и Антон Муртов, популярната „Бг Ленд Ко“ АД на благоевградчанина Вилимир Магурев и „Грома Холд“ ЕООД с управител Виктор Велев.

И петте фирми, участващи в поръчката за

6 263 906,49 лв. без ДДС, имат сериозни професионални визитки и едва ли ще им е трудно да гарантират качество и да се вместят в сроковете за изпълнение на обекта. Всеки момент комисията на община Благоевград ще отвори и ценовите им оферти и най-вероятно още до края на месеца ще има избран изпълнител.

След 30 години чакане процедурите около стратегическата улица „Промишлена“ са на път да бъдат финализирани за рекордно кратко време, като се има предвид, че парите бяха обещани от правителството в края на юли. Успоредно с процедурата по избор на изпълнител общината успя спешно да издейства разрешително от РИОСВ – Благоевград, да препроектира готовия от 1 г. работен проект, за да го съобрази с огромното натоварване, което се очаква от пътникопотока между кварталите „Еленово“, „Ален мак“, до промишлената зона, парк „Македония” и до старото гробище.

„Промишлена“ в момента е черен път

Общата дължина на улицата е 650 м и ще представлява 4-лентов път с тротоари от двете страни. Преди изграждането на самата улица е планирано направата на подпорни стени, ВиК мрежа и улично осветление, за което в момента текат съгласувателни действия с водното и електропреносно дружество. След тях остава само общината да издаде строително разрешение.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавени коментари

Алоу публикува:
15 Септември 2022 | 14:15
Бг Ленд Ко - Велимир Магурев тежко ОПГ
Ehoo публикува:
14 Септември 2022 | 08:58
Никога, ама никога не избирайте Галчев... какъв опит има тоя - само развалини и строежи до половината

Добавете Вашия коментар

TOP