5 коли паднаха в капана на разкопаната за ремонт главна улица в разложкото село Баня

15 Февруари 2021 | 20:32
8 коментара
Общество

5 коли паднаха в капана на разкопаната за ремонт главна улица в разложкото село Баня. За щастие без пострадали, но с материални щети по автомобилите. Микробус и лек автомобил се озоваха в разкопаната заради ремонтни дейности канавка на главната улица Ангел Даракчиев.

Първо попаднало там БМВ, собственост на семейство от Благоевград. Автомобилът  поднесъл и предницата му попаднала в канавката. Минути по-късно при опит да мине покрай авариралата кола микробус се озовава пък в канавката от другата страна. Двете коли са с материални щети, но за щастие няма пострадали

„Имаше БМВ, което беше паднало в канавката. Минавайки покрай него, ние попаднахме пък в канавката от другата страна на улицата. Дупката е доста дълбока и гумите като паднаха в нея, бусът се опря на асфалта. Спукана  е кората, свито е гърнето, има и скъсани тампони.  БМВ-то го закараха на сервиз, тъй като хората трябваше да пътуват. Мисля, че на него му беше срязана едната гума и беше изкривена джантата. Дали има и други щети не мога да кажа, разказа за инцидента собственикът на микробуса Николай.

С помощта на приятели двата автомобила са издърпани и отстранени от платното. Докато това стане обаче, се е образувала огромна колона от чакащи коли.

Живущи по улицата споделиха, че заради неопесъчения участък много от преминаващите коли поднасяли. В същото време и от двете страни на пътя, по цялата му дължина  е разкопано, тъй като в момента се полагат нови бордюри. Снегът обаче е затрупал дупките и по нищо не личи, че има такива. Участъкът не е и обезопасен нито с ленти, нито с нещо друго, което да подсказва, че има някакво опасност и водачите да са внимателни.

„Местните знаят, че е разкопано, и внимават повече, но хора, които не са идвали в селото, няма как да знаят. Изкопаното е затрупано с повече сняг от снегопочистващите машини и по нищо не личи, че има канавки“, споделиха живущите на улицата.

В следобедните часове на деня в разкопан участък се озова и каравана на семейство от София. Те споделиха, че са се разминавали с друг автомобил и се изнесли плътно вдясно, без въобще да подозират, че ще  попаднат в дълбоката канавка. Инцидентът е станал на улицата покрай парка, която също попада в проекта за ремонт. Местен млад мъж с джип се опитал да помогне на семейството, но безуспешно. Семейството сподели, че е недопустимо опасните места да не са обозначени и допълниха, че ще си търсят правата. На 100 метра от пропадналата каравана друг автомобил също се бе озовал в канавката, но собственикът не бе място.  

Оказа се, че четирите автомобила не са единствени. По-рано през деня по същия маршрут в канавка е попаднал и друг автомобил, който обаче е бил високопроходим и успял да излезе сам.

Около 30 сантиметра е снежната покривка в региона. Повече е снегът на Предел, където още в събота заради обилния снеговалеж бе ограничено движението за товарни автомобили над 12 тона. Цяла нощ снегопочистващите машини са работили, за да бъде пътят добре обработен. По обяд вчера отпадна и ограничението за камионите.

Добавени коментари

123456 публикува:
18 Февруари 2021 | 23:01
Убава е фного ле си я избрахме ние оти ни опзаведе кащите с печки перални и фного други работи па че си я изберем може и друго да ни подадат
Айде бе публикува:
17 Февруари 2021 | 10:41
Имате си я кметицата, компетентна, или не, си я избрахте сами! Гласувахте за нея, се реверв, ай виййте с глас!! После, па гласувайте некомпетентно и сложете още по-голвм простаК там, та и без кащи, че останете! :)
Vlado публикува:
16 Февруари 2021 | 22:24
Iskate le kuche q sam zabolekar
Koleto Zurna (Germaneca) публикува:
16 Февруари 2021 | 22:23
E za tva v germania s zurnata i si svirish i taka
Бай Тошо публикува:
16 Февруари 2021 | 22:20
По мойто време немаше таквия семкарски канафчи
Ali baba публикува:
16 Февруари 2021 | 08:27
Nali si imat grajdanska odgovornost kolite :)))
На Магдето,вуйчо и Стоян публикува:
15 Февруари 2021 | 21:58
Не е ли по удачно фирмата изпълнил да обезопаси обекта
Даскалицата на Магдето публикува:
15 Февруари 2021 | 21:34
Като си имаме некомпетентна кметица !!! Който е учил до 8клас, от къде ще разбере ,че се слагат знаци и обезопасяват ремонтните места.

Добавете Вашия коментар

TOP