5-годишен расов жребец на име Лорд е хит сред сватбарите в Банско

30 Юли 2017 | 20:40
1 коментара
Хайлайф

От близо две години красивият 5-годишен екземпляр се превръща в атракция сред желаещите да се женят в курортната община. Конят е собственост на небезизвестния в града Димитър Кехайов - Мимо, който се прочу в цялата страна и с изработката на уникален кукерски костюм с най-дълъг косъм.

От известно време хубавецът Лорд трупа все повече популярност с участията си в различни дисциплини, езда и возене с каляска.

Вчера му бе поредното участие на сватбеното тържество на младоженеца Антон Койов от Банско и Таня Кошотова от Разлог. Гостите останаха повече от очаровани от появата на младоженеца върху коня, който отиде с него до олтара, за да каже заветното "да" на своята любима.

5-годишен расов жребец на име Лорд е хит сред сватбарите в Банско снимка 1

Повече от горд собственикът на коня Димитър Кехайов сподели пред репортер на Pirinsko.com за грижите, които се полагат ежедневно и преди мероприятие:

"Два дни преди участие се полагат много усиля да се приведе животното в приличен вид. Първото нещо е да се изкъпе и нареши, но за да изглежда добре трябва да консумира специално подготвен концентриран фураж.  И не на последно място е и амуницията, която е доставена специално за Лорд от Германия", уточни Кехайов, като подчерта, че всичко това се случва благодарение и на неговата съпруга, която е винаги до него и му помага изключително много.

5-годишен расов жребец на име Лорд е хит сред сватбарите в Банско снимка 5Сватбеното тържество на Георги Мунин и Илияна Гарбачева.

Припомняме, че Димитър Кехайов - Мимо се превърна в атракция и на кукерския маскарад в Банско тази година, където след появата с невиждан до момента кукерски костюм предизвика истинска еуфория в курортното градче и цяла България.

Костюмът му е направен от животни, които сам отгледал специално за кукерския празник. С него Мимо е достоен да влезе в книгата на рекордите на Гинес, за костюм с най-дълъг косъм, коментираха запознати от бранша.

Добавени коментари

браво публикува:
30 Юли 2017 | 22:29
Браво Мимо евала момче да си жив и здрав

Добавете Вашия коментар

TOP