48 свидетели са били разпитани по случая "Нотариуса"

28 Март 2024 | 07:53
0 коментара
Криминално
София
48 свидетели са били разпитани по случая Нотариуса
При закрити врата Висшият прокурорски съвет продължи изслушванията по случая "Мартин Божанов" с въпроси към петимата наблюдаващи прокурори от Софийската градска прокуратура, предаде БНР.

Изслушването продължи около час, а след това прокурорите отказаха да говорят и напуснаха сградата през странични входове.

От последвало прессъобщение стана ясно, че кадровиците са чули от Йордан Петров, Светослав Милушев, Пламен Иванов, Деян Захариев и Мария Кабалакова, че по групата на Нотариуса се работи активно.

Разпитани са 48 свидетели, приобщени са писмени доказателства, извършени са претърсвания и изземвания на адреси, свързани с Божанов, и са назначени експертизи, резултатите, от които не са готови.

Висшият прокурорски съвет не е констатирал нарушение на принципа на случайния подбор при определянето на наблюдаващите прокурори, които ритмично изпълнявали законовите си задължения.

Според източници на БНТ разследването до момента е установило, че Божанов е изградил схема, с която е могъл да влияе върху негови имотни дела чрез отводи на съдебния състав, ако те не са развивали в негова полза. По неофициална информация се проверяват данни дали групата на Божанов не се е занимавала и с пране на пари.

Също така прокурорската колегия отказа да отстрани временно от длъжност прокурора от СРП Константин Сулев. Той е обвинен в длъжностно престъпление, свързано с разследване срещу Петьо Петров, по-известен като Пепи Еврото. Мотивите на кадровиците за отказа не станаха ясни.

Миналата седмица във ВСС беше изслушан бившият главен прокурор Сотир Цацаров. Той отрече връзки с Божанов и попита бил ли е убитият брокер в съдебната система сътрудник на службите за сигурност.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP