46 са случаите на COVID-19 в Пиринско, 37 са под домашна карантина

29 Април 2020 | 10:30
0 коментара
Общество

„Към  днешна дата потвърдените положителни случаи на Сovid-19 от референтните лаборатории на територията на област Благоевград са общо 46. Под домашна карантина са 37, от тях 10 са излекувани, хоспитализираните са 5, на интензивно лечение има 1 лице, което е в добро състояние, починалите до сега са 3-ма“ – така обобщи епидемиологичната обстановка към момента д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция – Благоевград. Тя припомни, че последните случаи са от град Симитли, където има 3 семейства и са потвърдени като положителни за Сovid-19. Успокояващото е това, че случаите са леки и се лекуват в домашна обстановка.

Заразените деца са от Симитли – два случая на 3-годишни деца, бебе на 4 месеца и момиче на 16 години от днес, също от Симитли. Има един случай на 10-годишно дете от Разлог, но всички се лекуват  в къщи, като повече от тях са без симптоми.

„Трима от пациентите, които миналата седмица бяха прехвърлени от Болница „Пулс“ в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Благоевград вече са в добро състояние. Значително по-добре е пациентът от град Симитли, който е в Интензивното отделение на болницата, в момента няма температура“ – уточни за Радио Благоевград  д-р Мончева.

Продължава тестването на жители от град Банско, както и в Добринище. До момента са изследвани около 1300 човека, с изградени антитела от тях са 43 човека.

Добавете Вашия коментар

TOP