450 таекуондисти от 8 страни на „Bulgaria Open 2015“ в Благоевград този уикенд

13 Ноември 2015 | 07:11
0 коментара
Спорт
450 таекуондисти от 8 страни на  Bulgaria Open 2015  в Благоевград този уикенд

Рекордни 450 състезатели от 8 страни ще участват в големия международен турнир по таекуондо ITF „Bulgaria Open 2015“, който е организиран от благоевградския клуб „Фолкън“. Общо състезатели от 45 клуба от България, Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина, Македония, Унгария и Румъния ще се включат в тазгодишната проява. Турнирът е от най-високия клас А, като на Балканите има още два такива турнира в Словения и в Гърция.

С най-много клубове естествено е България – около 20, а от Гърция ще дойдат цели 13 клуба. Надпреварата за пръв път ще се проведе само в две дисциплини, но пък те са най-атрактивните – спаринг и отборен спаринг.

В турнира, който ще се проведе тази събота и неделя (14 и 15 ноември), ще участват деца, юноши младша, юноши старша, мъже и жени. Официалното откриване на надпреварата ще е в събота от 18:30 часа в благоевградската зала „Скаптопара“, като президентът на родната федерация  Марио Богданов - VII дан, е поканил кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателя на ОбС Радослав Тасков и областния управител Бисер Михайлов.

Въпреки че официалното откриване ще  бъде от 18:30 часа, през целия съботен ден ще има схватки в зала „Скаптопара“.

 

Автор: Стефан Дамянов/Е79

Добавете Вашия коментар

TOP