43 градуса! Червен код за 7 области утре

25 Юли 2023 | 15:50
0 коментара
Любопитно
България
43 градуса! Червен код за 7 области утре

Червен код за опасно време е обявен за 7 области на страната за утре. Предупреждението на НИМХ е за високи температури и важи за областите Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол и Хасково и Русе. За някои от тях има опасност и от гръмотевични бури.

В 15 области е обявен оранжев код, в 6 - жълт код за опасни явления.

Очаква се термометрите в обявените с червен код области да достигнат до 43 градуса.

През деня ще е предимно слънчево. След обяд и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт, температурите бързо ще се понижат. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са интензивни и значителни по количество, ще има и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина временно силен. В Северозападна България дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 33° и 38°, а в източната част от страната ще са все още много високи - до 42°-43°.

За днес най-високият червен код за опасно горещо време е обявен за 3 области в Северна България - Великотърновска, Русенка и Плевенска.

Добавете Вашия коментар

TOP