400 лв. еднократна помощ за отопление. Вижте кой има право на нея?

26 Октомври 2022 | 14:38
1 коментара
Бизнес
400 лв. еднократна помощ за отопление. Вижте кой има право на нея?

400 лв. еднократна помощ за отопление ще получат хората, които са подали документи за целева помощ за отопление, но искането им е отхвърлено. Това обяви министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров след заседанието на кабинета.

От мярката обаче могат да се възползват само хората, получили отказ по някоя от следните две причини: диференцираният им доход за отопление е равен или по-голям от 40 лева

 или имат регистрация в бюрата по труда по-малко от 6 месеца.

"С това изпълняваме един предварително поетите ангажименти при встъпването на служебното правителство за допълнителна подкрепа за най-уязвимите и разширяване на обхвата на подкрепата", заяви Лазаров.

От Министерството на труда и социалната политика очакват около 50 000 души да се възползват от тази помощ.

285 000 целеви помощи за отопление от 625 лв. вече са отпуснати, отчете социалният министър. Към момента са подадени над 360 000 заявления. Срокът за кандидатстване изтича на 31 октомври.

Създадена е и организация лицата, които имат право на помощи за отопление, да получат дърва за огрев на занижени цени от горските стопанства.

Добавени коментари

Лили публикува:
26 Октомври 2022 | 18:20
Над 400 000 души чакат помощ за отохление! А колко още са отхвърлени или неподали молби? Близо половин милион българи са толкова обеднели, че нямат пари за отопление! А политиците богатеят! На наш гръб! Срам и позор за всички тия алчни родоотстъпници и лекета!

Добавете Вашия коментар

TOP