40 туристи бедстват в Лозенец

05 Септември 2023 | 15:01
0 коментара
Общество
България
40 туристи бедстват в Лозенец

Около 40 души, сред които и деца, бедстват в сградата на кметството в Лозенец. Това каза кметът Женя Гандиева, цитирана от Флагман.бг.

По думите й положението в селото е много критично. Наводнение са хотели, ресторанти и къщи за гости.

„Тези туристи са били гости на хотел в Лозенец, който е наводнен и в момента хората са евакуирани в сградата на кметството. Осигурили сме им вода, чай и храна. На топло са, няма място да притеснение. Готови сме да окажем подкрепа и на други туристи, които търсят сигурен подслон“, каза още Гандиева.

На терен работят полицейски служители от местото районно, пожарникари и много доброволци. Целият екип на кметството също е на крак, за да помогне на туристите.

„Засега имаме ток. Телефонните мрежи са стабилни, но продължава да вали“,

допълни още Гандиева.

Река Младежка в Малко Търново е преляла след обилните валежи, съобщават хора, които в момента се намират на пътя. Участъкът е непроходим. Има блокиран автобус, който се е опитал да влезе в образувалите се огромни локви.

Движението в посока Младежко-Звездец не може да се осъществява.

Обилните валежи в района на Царево и като цяло в Югоизточна България се очаква да продължат докъм 18 ч. тази вечер. Това съобщи Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология.

Припомняме, че в община Царево е обявено бедствено положение. Там на места са регистрирани валежи от над 300 мм/кв. метър. Това предизвика невиждана кризисна ситуация в широк периметър.

Добавете Вашия коментар

TOP