4 г. пандиз за дядо, блудствал с две внучета

20 Януари 2022 | 14:28
1 коментара
Криминално
4 г. пандиз за дядо, блудствал с две внучета

Варненският апелативен съд потвърди присъдата, наложена за блудство с две малолетни лица.

Окръжният съд осъди по две обвинения Атанас Х. на 4 години лишаване от свобода за блудство, което извършил с внучетата си многократно в продължение на една година - между февруари 2019 г. и февруари 2020 г. във Варна.

Третото обвинение е за опита му да осъществи полово сношение с малолетното си внуче, като употребил заплаха, но деянието останало недовършено поради независещи от него причини.

Пред първата инстанция делото е проведено в условията на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият е признал фактите в обвинителния акт. Той обжалва присъдата с искане за намаляване на
наказанието.

За Апелативния съд, обаче, няма съмнение, че Атанас Х. е осъществил престъпленията. Той използвал положение на зависимост и надзор, тъй като бил в емоционална семейна връзка с внучетата си, съобщават от пресцентъра на институцията.

По време на блудствата едното било на 8, другото – на 10 години. Именно зависимостта на малолетните той използвал, за да елиминира съпротивата им, както и да ги убеди да не разказват за случилото се.

Посегателствата са извършвани системно, в продължение на една година, което обуславя признака „продължавано престъпление“. Съдебният състав отчете като допълнително отегчаващо обстоятелство тази продължителност, защото тя показва непоколебимостта на Атанас Х. да изпълни намерението за сексуална злоупотреба със собствените невръстни внуци.

Решението на втората инстанция влезе в сила, след като не беше обжалвано и протестирано в законоустановения срок, допълват от съда.

Добавени коментари

Монарда публикува:
20 Януари 2022 | 17:15
Безсрамник

Добавете Вашия коментар

TOP