4 фирми си поделиха чистенето на пътищата в община Разлог тази зима

20 Октомври 2022 | 10:48
1 коментара
Бизнес
4 фирми си поделиха чистенето на пътищата в община Разлог тази зима

Въпреки наплива от фирми, кандидати да чистят Разлог тази зима от сняг, нито една не се престраши да поеме най-трудните участъци от Предел за местността Бетоловото и комплекс „Катарино“, и между местностите Бетоловото и Кьошката, пише в. „Струма“. Това беше обособена позиция №1 от общо 9 в обществената поръчка, обявена от община Разлог на обща стойност 806 076,08 лв. без ДДС. Тъй като за нея не бе подадена нито една оферта, общината бе принудена да я прекрати и сега трябва да обявява нова поръчка.

Всички останали отсечки в общината бързо бяха разпределени между кандидатстващите фирми, макар че за повечето от позициите участва само по едно дружество.

Снегопочистването на пътя Белица-Разлог-Долно Драглище, Баня-Долно Драглище-Горно Драглище-Добърско и трите села Д. Драглище, Г. Драглище и Добърско бе поверено на „ПИБ Сървисис-08“ ЕООД, която е на разложанина Атанас Стойчев и получи 100 точки въпреки липсата на конкуренти. Отново като солов играч той спечели и снегопочистването на Разлог-Годлево и депото за твърди битови отпадъци, както и самото с. Годлево, а в конкуренцията на „Строителна къща Бела Ица“ на съгражданина си Тодор Василев спечели и Елешница-Палатик-Черешово и улиците на с. Елешница.

Самия Разлог и пътя до Предел поема „Йорови“ ЕООД на Христо Йоров от Разлог, който от години е неизменен участник в зимното поддържане на общината и получава винаги този участък. Той поема и пътя от с. Баня за Якоруда и Разлог.

„Конима“ ЕООД на Костадин Манов, който също е от Разлог, ще чисти пътищата от Предел до местностите Кулиното, Круше, Паланковото, Шипоко и Сулището.

Пътищата от Разлог за Бачево, самото село и отсечките от Бачево за махала Ръждавец и местност Катарино бяха от малкото, за които имаше повече от една оферта. ЕТ „Лъки – Кирил Кирилов-Спасимир Кирилов“ бе отстранена заради недекриптирана оферта, „ПИБ Срвисис-08“ остана втора, а тази обособена позиция бе поверена на „Про инвест груп 2“ ЕООД на Георги Андонов от Разлог.

Последната позиция в обществената поръчка бе за опесъчаването на улиците и пътищата на територията на цялата община и бе дадена на единствения участник – „ПИБ Сървисис-08“ ЕООД. Фирмата предложи цена от 8,35 лв. без ДДС на 1 км.

Самото снегопочистване пък бе оферирано от фирмите в широката ценова граница между 53 лв. и 137 лв./км, като най-скъпата оферта бе за Елешница-Черешово.

Добавени коментари

Христо публикува:
20 Октомври 2022 | 15:04
Как си са го поделили като се вижда че печелившия е само един

Добавете Вашия коментар

TOP