4 фирми се борят да боядисват пешеходните пътеки в Благоевград за следващите 3 г. срещу 550 хил. лв.

20 Февруари 2022 | 09:19
0 коментара
Бизнес

Само една благоевградска фирма е сред 4-те фирми, подали документи за участие в обществената поръчка за полагане на пътна маркировка на територията на община Благоевград за период от 3 г. Това е регистрираното на ул. „Шишман“ дружество „Биспуд“ ЕООД на Костадин Терзиев, което и досега боядисваше пешеходните пътеки. Вчера станаха ясни претендентите да се борят за поръчката с прогнозна стойност 550 000 лв. без ДДС, която веднъж бе прекратена от кмета Илко Стоянов през ноември миналата година.

Проблемът с пътната маркировка в Благоевград, особено регулиращата движението в част от кръговите кръстовища, се поставя многократно през последните години от шофьори и инструктори по шофиране и се очаква с избора на изпълнител този път той да се реши. Конкуренция на „Биспуд“ ЕООД правят столичното дружество „Битулайт“ ООД на Антон Тасков и Александър Тавралийски, обединението ДЗЗД „Одесос- Парсек“ между „Парсек груп“ ЕООД, регистрирана в София от собственика й Бончо Бонев, и „Одесосстрой“ с адрес в Аксаково, Варненска област, и собственици Янгел Ушжев и Ива Ушева. Последната фирма, подала документи за участие в поръчката, е „Мегаинвест-холд“ ЕООД със седалище в София и адрес за кореспонденция в Дупница. Тя се управлява от Цветан Цветанов и е собственост на „МЕГАИНВЕСТ“ ЕООД, която пък е собственост на варненската „Корект стар“ на Николай Нанков.

Припомняме, че поръчката за полагане на пътна маркировка в община Благоевград бе прекратена, след  като кметът Стоянов установи пропуски в обявлението за провеждането й, тъй като не бе заложено изискване за качествата на боите и материалите, които да се използват, както и изискване за минимални гаранционни срокове. Заради тези пропуски през последните години благоевградчани заливат социалните мрежи и горещия телефон в общината със сигнали за изтрита маркировка на пешеходни пътеки буквално часове след като е положена. За да се гарантира качествено изпълнение на поръчката, тя бе допълнена с конкретни изисквания към маркировъчните бои и материали и наново бе обявена в началото на 2022 г.

От предишните участници „Битулайт“ ООД отново е подала документите си за участие в процедурата, като от конкурса се е отказало само „Стилстрой- М“ ООД. Дружеството в партньорство с „Биспуд“ ЕООД, обединени в „Сиг Марк-21” ДЗЗД, обновяваха маркировката в Благоевград и през изминалите 3 г., а периодичните им акции за ударно боядисване на пешеходните пътеки предизвикваха гнева и подигравките на хората с коментари, че по-успешно биха го направили децата с водни боички…

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP