31-годишният Марио Иванов Стоянов улови Богоявленския кръст в село Крупник

06 Януари 2022 | 09:53
3 коментара
Култура
31-годишният Марио Иванов Стоянов улови Богоявленския кръст в село Крупник

31-годишният Марио Иванов Стоянов улови Богоявленския кръст в село Крупник. Ритуалът по „спасяването“ на светинята се състоя рано тази сутрин.

Йордановден в селото започна с тържествена служба, отслужена от отец Величко, която се състоя в храм „Св. Архангел Михаил“. По повод празника много миряни се събраха в църквата, за да запалят свещ и да се помолят за здраве.

Символично за Богоявленския кръст в Крупник, в студената вода се хвърлиха 6 момчета, като късметлията бе Марио Стоянов. Да бъдат благословени смелите момчета и всички жители на селото, си пожелаваха миряните след улавянето на кръста.

Добавени коментари

До Анонимен публикува:
06 Януари 2022 | 13:37
Злоба, злоба ама завлече майстора от рила с 3 бона. Нема такива боклуци като тия
Анонимен публикува:
06 Януари 2022 | 13:32
Злобата и завистта ще довършат някой хора. Вместо на такъв ден да пожелаете здраве за всички, тръгнали сте да оплювате без да сте сигурни в това.
Наблюдател публикува:
06 Януари 2022 | 10:22
"Бизнесмена", дето е задлъжнел на всевъзможни бързи кредити и банки....да не говорим, че е крал и протмонета от конак на сурвакарите. Пазете се от тоя и баща му завлекли куцо, кьораво и сакато с пари. Последния удар на баща му и той "бизнесмен" от висока велеичина.....2800 лв не платил на майстор за буса на сино му

Добавете Вашия коментар

TOP