300 души от СДС в Пловдив и областта отиват в партията на Цветан Цветанов

18 Септември 2020 | 07:52
0 коментара
Политика

Представители на СДС от шестте района на Пловдив и от 15 общини от областта, около 300 души, ще продължават политическото си бъдеще в политическия проект на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Това обявиха на пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив Георги Пилев, Николай Хаджийски и др., предаде БТА.

Обезпокоени сме от случващото се в партията, от липсата на диалог, както и от абдикацията на ръководството от възможността за правене на политика. Сред членовете на партията в Пловдив и областта има обезверяване и смятаме, че има отказване от идеалите на СДС, заяви Георги Пилев.

 

Според него сините, начело с ръководството им, абдикирали от политическия живот, а в редиците на Съюза на демократичните сили имало тотална липса на партиен живот.

„Над една година не е свикван висшият орган на партията във времето между Националната конференция и Националния съвет, който трябва да формира партийната политика. Контролният съвет, който следи за изпълнението на устава на партията също не е свикван от над две години, въпреки подадените жалби. Всичко това ни навежда на мисълта, че решенията в СДС се взимат авторитарно и е нарушен демократичният принцип в партията“, категоричен беше Георги Пилев.

 

Той добави, че сред електората и симпатизантите на синята идея се наблюдавало силно обезверяване и хората тълкували политиката, която води националното ръководство като отказ от идеите, заради които бе създаден СДС.

„Заради това представители на 15 общини от областта и 6-те района в Пловдив, около 300 членове на партията, направихме детайлен анализ и стигнахме до решение, че в рамките на СДС не можем да получим политическа представителност на структурите, които са в областта. Така решихме, че единственият вариант да защитим идеите на нашата политическа общност е да потърсим политическото си бъдеще в друг политически субект. От всички политически субекти в публичното пространство, най-близък до нас идейно и геополитически ориентиран е проектът на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, посочи Георги Пилев.

 

По думите му проектът на Цветанов бил ориентиран силно вдясно и бил с евроатлантическа насоченост.

След среща с Цветанов утре бившите вече сини обявяват публично решенията си
„Смятаме, че този проект може да консолидира евроатлантическата общност в България“, подчерта Пилев.

Той допълни, че утре отцепниците ще се срещнат в Пловдив с Цветан Цветанов, за да обсъдят действията си, а после ще обявят публично взетите решения.

 

„Нашата дума не се чува на Национален съвет. Член съм на СДС от 30 години и така не е било, даже и телефоните не си вдигат“, коментира председателят на СДС-Пловдив Никола Хаджийски.

Георги Пилев пък допълни, че днес ще информират за решението си Националното ръководство на СДС.

За БТА по телефона Тони Симидчиева, една от учредителите на СДС в Пловдив, заяви: "Няма да оставим СДС да умре и няма да скърбим за тях. Заради тези хора трупахме години наред негативи и сега ще трябва да възстановим всичко разрушено от тях".Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP