30 партии и 1 независим влизат в битка за 11-те депутатски мандата в 1 МИР - Благоевград

03 Март 2021 | 08:04
1 коментара
Общество

30 партии и коалиции и 1 независим кандидат за депутат снощи получиха регистрация в РИК – Благоевград за участие в предстоящите на 4 април избори за 45-о народно събрание. Бройката на заявените кандидат-депутати в различните листи варира от 1 до 22, като най-дълги са листите на коалиция ГЕРБ-СДС и БСП, съответно 22 и 21.

Сред партиите, които ще се борят за някой от 11-те депутатски мандата в Първи Благоевградски избирателен район, има с доста екзотични названия, като ПП „Правото“, която ще атакува благоевградските гласоподаватели с листа от 2-ма претенденти за депутатски имунитет. С по 2-ма кандидат-депутати са още „Общество за нова България“, „Благоденствие, обединение и градивност“ и др., Коалиция „Граждани от протеста“ е регистрирала 3-ма кандидати, а най-скромна е „Глас народен“ само с 1 кандидат-депутат.

До изборите бе допуснат и независимият Пламен Мастарлиев от Сатовчанско, в чиято подписка ГРАО установи 1119 реални избиратели, подкрепящи кандидатурата му.

Регистрацията на партиите вече е факт, проблеми обаче ще има с ваксинациите на членовете на СИК и то не заради липса на ваксини, а поради нежеланието на хората да се ваксинират. В Благоевград например от 1195 членове на секционни комисии ваксинираните са само около 200. За сметка на това вчера сутринта председателят Мартин Бусаров ходил в РЗИ да се разправя с кандидати за ваксиниране, които се представяли за членове на секционни комисии, но имената им не били открити в нито един от списъците, изпратени в РЗИ и РИК от политическите централи.

Централната избирателна комисия тегли жребия за номерата на партиите в интегралната бюлетина за парламентарните избори.

За пръв път той се провежда хибридно - на място и онлайн, за да се спазят всички противоепидемични мерки.

Според "джуркането" на талончетата, коалицията ГЕРБ-СДС се сдоби с номер 28, а преките им конкуренти за властта - бесепарите, ще се борят под номер 4.

 ДПС получи 9-та позиция в бюлетината. А сочената за поне четвърта политическа сила - "Има такъв народ" на Слави Трифонов, отива на изборите под номер 29. 

Коалицията на Мая Манолова и Отровното трио ще отпечатва в материалите си номер 18 а Републиканци за България на Цветан Цветанов се явяват в бюлетината с блекджек. 21 се падна на бившия втори в ГЕРБ. 

Кралското 11 е за Демократична България. 

ВМРО изтегли от "томболата" единицата, а ВОЛЯ-НФСБ на Веселин Марешки и Валери Симеонов се сдоби с номер 24. Доскорошните им партньори от "Атака" се явяват под номер 7. 

Възраждане на отечеството на Николай Малинов изтегли номер 12. Българско лято на Васил Божков, замаскирано зад името на БНО на Георги Георгиев-Готи, получи номер 14. 

Партия "Благоденствие" отива на вота с номер 23. "Граждани от протеста" са с номер 17. "Глас народен" на Светльо Витков изтегли номер 19. Движение на непартийните кандидати е с номер 20. Партия на Зелените "спечели" 25-а позиция. 30 е отредено за "Пряка демокрация". ПП "Правото" са под номер 22. 26 отива при ПП "Общество за нова България". ПП "Нация" са с номер 15 в бюлетината. Съюзът за директна демокрация ще се яви под номер 27. БНД се сдоби с номер 3. Възраждане на Костадин Костадинов изтеглиха номер 5. На Движение "Заедно за промяната" се падна фаталното 13. 10 е числото за Българска прогресивна линия на отцепника от БСП Красимир Янков. 2 бе отредена на "Ние, гражданите". КОД на Петър Москов е с осмица, МИР на Симеон Славчев - с 16, а АБВ на Румен Петков изтегли номер 6. 

Добавени коментари

Наблюдател публикува:
03 Март 2021 | 09:01
Мене ме интересува кога ще бутнете незаконните къщи на Бриндо в Старо Струмско? Прокуратурата кога ще се заеме?

Добавете Вашия коментар

TOP