3-ма се готвят за поста на уволнената шефка Лена Павлова в РЗИ-Благоевград

29 Октомври 2015 | 08:00
0 коментара
Общество
3-ма се готвят за поста на уволнената шефка Лена Павлова в РЗИ-Благоевград

Служителите на РЗИ-Благоевград изпаднаха в паника, след като уволниха шефа на Регионалната здравна инспекция д-р Лена Павлова, пише вестнил „Вяра“ в днешния си борй. Заместникът й д-р Михаил Кметски бил в болнични и нямало кой да разписва документацията, да преглежда и подписва пощата.

Завчера двама министерски пратеници връчили на Лена Павлова заповедта й за освобождаване  по чл. 19 от Закона за администрацията без предизвестие. Тя отказала да подпише заповедта и декларирала категоричното си намерение да заведе дело.

Според служителите в институцията става въпрос за политическа чистка и настаняване на „наш човек“. За мястото се борят д-р Михаил Кметски, д-р Темелков и д-р Огнян Чилев. Фаворит за мястото е д-р Чилев и най-вероятно той ще бъде решението на министър Петър Москов. 

Това е второто уволнение на д-р Л. Павлова от поста. Тя има 26 години стаж в здравната инспекция, където започнала като лекар ординатор и се изкачила до директорската длъжност, минавайки през всички стъпала на професионалния растеж. В шефското кресло на РЗИ тя има общо 14 години, поредното й освобождаване е 1 година преди да навърши пенсионна възраст. Миналата година д-р Л. Павлова бе в продължителен болничен и около 9 месеца не бе на работа.

Добавете Вашия коментар

TOP