3 камиона на дъщерята на "дървения" бос Георги Пандурски „арестувани” с крадена дървесина край Симитли

26 Септември 2015 | 20:54
3 коментара
Общество
3 камиона на дъщерята на дървения бос Георги Пандурски  арестувани” с крадена дървесина край Симитли

3 камиона на фирмата на дъщерята на известния дървен бос Георги Пандурски – Ралица Кочова, с крадени 30 кубика средна иглолистна дървесина с дължина 4 метра, отсечена в отдел 261-б в района на Държавно горско лесничейство - Симитли, бяха задържани в четвъртък около 16.30 часа при рутинна проверка на инспектори от Регионална дирекция на горите в Благоевград и служители на благоевградското Държавно горско стопанство, съобщи struma.bg.

Колите са спрени над Симитли, а прегледът на документите установил, че транспортираният дървен материал е без контролна горска марка, превозен билет и пластини с уникален идентификационен номер, които са задължителни при превозването на дървени трупи. Автомобилите, собственост на фирма „Ралица Кочова-2006“ ЕООД, са задържани в базата на Югозападното държавно предприятие в кв. „Грамада“. На тримата шофьори са съставени по 3 акта=

Служители на ЮЗДП правиха оглед на мястото на незаконната сеч и снемаха писмени обяснения от отговорника на обекта, който е помощник-лесничей в стопанството, и от шефа на ДГС в Симитли Борислав Котузов. Малко преди края на работния ден от ЮЗДП официално съобщиха, че след като приключи проверката, служителите на Горското стопанство в Симитли, допуснали незаконното транспортиране на иглолистната дървесина, ще бъдат наказани дисциплинарно.

Според Търговския регистър фирма „Ралица Кочова-2006“ ЕООД се занимава с добив на иглолистна и широколистна дървесина от 2011 г. Регистрацията й е в жк „Еленово“, а неин собственик и управител е Ралица Георгиева Кочова, дъщеря на дървения бос Георги Пандурски, който преди време стопанисваше сладкарница „Горска среща”.

Любопитното е, че преди 2 г. представляващият фирмата Евгени Кочов влезе в Управителния съвет на нестопанско сдружение „Форест Бг“, основано от 30 собственици и управители на дърводобивни и дървопреработващи фирми в Кюстендил, които избраха за председател бившия директор на Държавно ловно стопанство „Осогово” инж. Андрей Миленков. Целта на сдружението е да отстоява общите интереси на занимаващите се с дърводобив фирми от 3-те области на Югозапада - Благоевград, Кюстендил и Перник.

Няма яснота дали заради 3-те камиона наказание няма да отнесе и директорът на Горското в Симитли Б. Котузов. За груби нарушения през последната година двама директори на ЮЗДП - инж. Св. Михайлов и инж. Д. Дамянов, последователно прекратиха договора му за управление на стопанството, и двата пъти само дни по-късно по заповед от София Котузов обаче бе връщан обратно в кабинета си. /БЛИЦ

Добавени коментари

43 публикува:
27 Септември 2015 | 20:43
Много закъсняхте с Пандурски и прекалено много с Котузов. Срам за държавата е всичко, което се случва в горите. Отворете си очите и гледайте надалеч, господа управляващи!
53718 публикува:
27 Септември 2015 | 19:25
А Иван Дивизиев и Иван Стойчев елате да ги видите какво правят в бабешкия участък.Кога ще дойдете в Елешница
444888 публикува:
27 Септември 2015 | 14:10
Хайде стига с тия дребни риби!Кога ще пратите Любен Татарски в централния Софийски затвор?Те това искат да знаят и чуят хората.

Добавете Вашия коментар

TOP