3 години условно за младеж, дрифтирал с кола и ранил трима в Петрич

17 Януари 2020 | 16:54
0 коментара
Криминално

Младеж от Петрич получи условна присъда за дрифтиране с кола, в резултат на което е блъснал двама на тротоара в центъра на града.
20-годишният Георги Попстоянов получи наказанието от 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок от районния съд в Петрич.

На 16 август 2018 г. около 20 минути след полунощ Георги управлявал "Опел" с несъобразена скорост по улица "Цар Борис" при дъжд и мокра настилка. Нарушил правилата за движение, като в близост до кръгово кръстовище, имитирайки техника "дрифт" чрез използване на ръчната спирачка по време на движение, блокирайки задните колела предизвикал неконтролируемото движение н автомобила. Излязъл вдясно от уличното платно, качвайки се на тротоара и блъснал намиращите се там трима ученици. 17-годишният Крум Николов пострада най-тежко, като му бе ампутиран левият крак, претърпя тежка операция, изпадна в травматичен шок и получи масивна кръвозагуба. 15-годишната Валентина бе с открито счупване на костите на дясната подбедрица и също дълго време се лекуваше от травмите. След като блъсна младежите, колата се заби във витрина на зведение, а третият пострадал получи порезни рани на дясна мишница, дясна подбедрица и лявото бедро.

Съдът определи деянието като непристойно поведение и отличаващо се с изключителна дързост.

Попстоянов, който сега е студент по медицина, получи и забрана да управлява автомобил за 4 г.

Той ще трябва да плати на фирмата, стопанисваща заведението 1276 лв. за помляната витрина, както и 1359 лева разноски по досъдебното производство./24 часа/

Добавете Вашия коментар

TOP