29-ият випуск на Американския университет в България се дипломира

21 Май 2023 | 13:50
0 коментара
Общество
Благоевград
29-ият випуск  на Американския университет в България се дипломира

Над 240 бакалаври и 30 магистри от Американския университет в България получиха дипломите си на официална церемония в Благоевград.

„За мен е чест и привилегия, че днес сме тук заедно. Вече повече от 30 години Американският университет определя и е част от пулса на Благоевград. Всички вие оставате тук своите спомени, част от най-добрите си години и съм сигурен, че ще продължите да бъдете не просто посланици на АУБ, не просто успешни хора, но и посланици на града и част от него, за което ви благодаря. Пожелавам ви много успехи и „На добър час!“, каза в приветственото си слово от трибуната кметът Илко Стоянов.

На дипломирането на 29-ия випуск на АУБ на площада пред Академичен център „Балкански“ присъстваха още Дейвид Еванс, президент на АУБ, Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, Майкъл Марвин, председател на  Настоятелството на АУБ, княгиня Мария Луиза, която връчи своята специална награда, официални гости, преподаватели, общественици и родители.

Церемонията започна с тържествена процесия, под музикалния съпровод на Биг Бенд-Благоевград, последвана от изпълнения на химните на Р България  и на САЩ и встъпително слово на президента на АУБ Дейвид Еванс.

По традиция на финала абсолвентите от Випуск 2023 хвърлиха шапките си високо във въздуха.

Добавете Вашия коментар

TOP