29-годишната петричанка Катя Стоева осъдена на 2 години затвор

16 Декември 2016 | 13:52
0 коментара
Общество
29-годишната петричанка Катя Стоева осъдена на 2 години затвор

Арестуваната при операция на ГДБОП през август 29-годишна петричанка Катя Стоева е осъдена на 2 години затвор, съобщава вестник "Струма".

Стоева бе задържана с още 6-има души. Срещу нея и 38-годишния петричанин Стоян Попов бяха повдигнати обвинения за ръководене на престъпна група, занимавала се с разпространение и трафик на наркотици. Катя ще излежи присъдата си в женския затвор в Сливен, след като пред Специализирания съд пое цялата вината и съучастниците й бяха освободени, коментираха близките й. 

Специализираната полицейска операция на служители от сектор БОП - Благоевград и на отдел „Наркотици” при ГДБОП беше проведена на 5 август. При спецакцията е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се с разпространение и трафик на наркотични вещества. Задържани са били общо седем души - гръцка гражданка и шестима българи, жители на Петрич. Сред арестуваните са двамата ръководители на групата - Стоян Попов /38 г. / и 29-годишната Катя Стоева, известна с прякора Канавката, съобщиха тогава от пресцентъра на ГДБОП.

Стоева е с криминални регистрации по чл. 343в и чл. 343б, ал. 1 от НК, осъждана е за престъпление по чл. 343в от НК. Осъждана е и в Гърция за престъпления, свързани с наркотични вещества.

В хода на операцията бяха задържани и 37-годишният Георги Богоев, с прякор Богойо, осъждан в Гърция за трафик на хора; 20-годишният Иван Соев, брат на Катя; Димитър Т. на 24 г.; и 30-годишната Павлина М. На ГКПП - Кулата при опит да пренесе незаконно през държавната граница наркотични вещества е арестувана и 33-годишна гръцка гражданка. 

Според първоначално събраните данни престъпната група е действала на територията на община Петрич, където са пласирали основно хероин и канабис. Контрабандата на дрога осъществявали през българо-гръцката граница. 

В хода на извършените действия по разследването - обиски, претърсване и изземване на седем жилища и три автомобила, обитавани и ползвани от участници в организираната група, са намерени и иззети общо 280 г кафяво прахообразно вещество, реагиращо положително на хероин; две таблетки, дали положителна реакция на метамфетамин; 8,42 г суха тревиста маса - канабис, видно от полевия наркотест. Конфискувани са също 20 мобилни телефона, 22 СИМ карти, две електронни везни, записки за дължими суми, както и един лек автомобил.

Добавете Вашия коментар

TOP