27 години без Ванга

05 Август 2023 | 13:08
1 коментара
Общество
Благоевград
27 години без Ванга

Петричани почетоха леля Ванга. Навършиха се 27 години от кончината на незабравимата петричка пророчица. Ванга си отиде от този свят на 11 август 1996 година.

Днес бе отслужена панихида и заупокойна литургия пред храм "Света Петка" в село Рупите. На гроба й се помолиха стотици хора, някои пристигнаха още снощи в в храма, изграден приживе от Ванга. "Всички ги води тук делото на Ванга, която през целия си живот помагаше на хората в беда и болести", изтъкнаха от фондацията, носеща нейното име. След църковната служба на миряните бе раздадена постна храна - любимите на Ванга лозови сарми, чушки, боб. Започнало е приготовление за голямото честване на храмовия празник в село Рупите. На 3 октомври живата в съзнанието на петричани Ванга става на 112 години.

Добавени коментари

ДПС публикува:
05 Август 2023 | 14:35
ДПС издига Лютви Хаджиалиш за кмет на Якоруда. Новият кмет обеща да се раздели със старите кметове, съветници, секретари и счетоводителката Сабиха Пиронкьова. Те закопаха Якоруда и общината. Нов екип от кадърни, неопетнени и честни лица ще изведат Якоруда от блатото в което старите управници я вкараха

Добавете Вашия коментар

TOP