250 изгоряха за алкохол и дрога на пътя , отпуснали душата около Рождество

30 Декември 2021 | 11:16
0 коментара
Криминално
250 изгоряха за алкохол и дрога на пътя , отпуснали душата около Рождество

Близо 250 шофьори бяха изловени да летят по пътищата пияни и дрогирани. Бройката на джигитите е внушителна още повече, че те са засечени и санкционирани в периода на Коледните почивни дни - от 23 декември до вчера, отчетоха от КАТ пред „Телеграф“.

По традиция, когато се съберат повече почивни дни, българите тръгват на път, а пътните полицаи предупреждават, че ще има засилени проверки. Този път също не беше направено изключение.

Най-голям е броят на водачите, които въпреки че са се черпили за Рождество мощно, са предпочели да седнат зад волана. Броят на санкционираните е 200. Останалите 50-60 глобени и с отнети книжки са отнесли наказанията заради дрога, обясниха от Пътна полиция.

Най-много хванати нарушители са в Бургас, Варна, Пловдив, Враца и София. Въпреки че много хора се изнесоха от столицата, останали предимно младежи, които употребявали опиати, обясниха катаджии.

С най-висок резултат по изловени джигити е област Пловдив, където бройката надвишава 40-50 джигити. „Интересното в София е, че тук младежите са засичани да управляват МПС след употреба на канабис и неговите разновидности“, обясниха униформени. По думите им имало такива, които твърдели, че са се жабуркали с вода за уста, затова и уредите не отчитали правилно. Половината от хванатите около стотина нарушители отказали да си правят кръвни изследвания, другите обаче веднага отишли да дадат кръв.

Добавете Вашия коментар

TOP