25-километровият участък от АМ "Струма" до Сандански ще бъде пуснат до края на 2018 година

02 Октомври 2017 | 16:59
1 коментара
Общество

Автомагистрала „Струма“ се изгражда със скоростни темпове. 25-километровият участък до Сандански ще бъде пуснат в експлоатация до края на 2018 година,

Това каза регионалният министър Николай Нанков, пояснявайки, че крайният срок е месец май 2019 година. До 2023 г. автомагистрала „Струма“ трябва да бъде завършена изцяло, заедно с 18 километровия участък през Кресненското дефиле.

Най-оптималният вариант от икономическа, екологична гледна точка и най-вече от гледна точка на пътната безопасност и сигурност на преминаване е полуизточният вариант на трасе. Движението в посока Кулата - Солун ще бъде през дефилето, а в обратна посока - към София, ще се осъществява източно от дефилето.

Той коментира и част от другите варианти за изграждане на магистралата в участъка на Кресненското дефиле.

Двата варианта, свързани с изграждането на магистрала вътре в дефилето, са технологично най-неустойчиви, посочи министърът и поясни, че проектът с изграждането на дълъг тунел е най-неблагонадежден от екологична, финансова гледна точка, времеви срокове и като безопасност, тъй като това районът на Кресна е сеизмично най-опасният в България.

Затова този вариант не е разглеждан при представянето на проектите в Брюксел.

Добавени коментари

1131 публикува:
02 Октомври 2017 | 18:27
Надай се Коньо на зелена трева............

Добавете Вашия коментар

TOP