25 години джаз в Банско

05 Август 2022 | 10:25
1 коментара
Култура
25 години джаз в Банско

Откриването на Джаз фестивал – Банско е поверено на Биг Бенда на Ангел Заберски и Милица Гладнишка. Проява е от 6-и до 13-и август на площад „Никола Вапцаров“.

И тази година големите имена в програмата са много като Били Кобъм - знаково име в света на джаза и  пианистът Джордж Кейбъл, който идва от Ню Йорк със своя квартет, както и Салвадор Собрал, спечелил Евровизия през 2017.

Две вечери ще ни отведат в Бразилия – с Игор Уилкокс и неговия квартет и Розалия Де Соуза. Не можем да пропуснем една от водещите израелски джаз дами – Дафна Леви; квартетът Soulcrane от Германия начело с тромпетиста Матиас Швенглер; австрийския „джаз експорт“ Marina&The Kats; от Италия – Ада Монтеланико със своя квартет.

В тази богата програма намират място и мултикултурната формация от Нидерландия – Arifa с българското участие на Живко Василев-кавал.

Интересна е колаборацията между един от най-изтъкнатите родни джаз пианисти в лицето на Любомир Денев и арменската певица с впечатляващ контраалтов глас Арпи Алто, както и съвместният проект на триото на изключителния пианист Живко Петров JP3 и китариста Христо Вичев, който от години живее и работи в САЩ.

Добавени коментари

Друго голямо име в Джаз-феста публикува:
05 Август 2022 | 12:21
--Неговият създател,бившият и никога бъдещ депутат-г-н Александър Мацурев!Той също ще партнира на Живко Василев-ще свири на втори кавал! На деветата дупка!

Добавете Вашия коментар

TOP