25 000 евро за млади земеделци и фермери в Пиринско

22 Ноември 2022 | 13:49
0 коментара
Бизнес
25 000 евро за млади земеделци и фермери в Пиринско

Стартира програма в помощ на млади земеделци и фермери.

Финансовата помощ за кандидат е 25 000 евро. Документите се изготвят безплатно от експертите в НССЗ.

На какви условия трябва да отговарят кандидатите, за да получат безвъзмездна помощ, ще се разясни на 23 ноември в от Националната служба за съвети в земеделието, които идват в Благоевград в фиса на улица „Иван Михайлов“ 1А.

Целта на срещата е улесняване на първоначалното навлизане в сектора на селското стопанство на млади хора и по-специално смяната на поколенията в селскостопанския сектор, насърчаване на заетостта и разкриване на работни места, както и запазване на вече съществуващи такива.

Младите фермери, кандидати за финансово подпомагане, трябва да са на възраст от 18 навършени до 40 навършени години. Трябва да са регистрирани за първи път като земеделски стопани или да са започнали земеделска дейност с цел производство на земеделска и животинска продукция, преди не повече от 24 месеца и имат икономически размер на стопанството между 8000 и 16 000 евро СПО. Кандидатите трябва да са собственици или наематели на земя.

Крайният срок за подаване на проектни предложения по мярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ е 6 януари следващата година.

Добавете Вашия коментар

TOP