240 полицаи с прокурорски преписки

28 Ноември 2022 | 11:05
0 коментара
Криминално
240 полицаи с прокурорски преписки

Инспектори от "Вътрешна сигурност" разработват 42 сигнала срещу служители на МВР, получени само за няколко седмици.

За една година образуваните досъдебни производство срещу полицаи са 240, сочи статистика на дирекцията. Срд тя са и арестуваните в Благоевград за изнудване, с цел получаване на пари, катаджии. Те са с мярка за неотклонение "Задържане под стража", определена от съда. Двамата получили по 500 лева от шофьор на камион с дървесина и от възрастен мъж, живеещ в симитлийския квартал "Ораново". Опитали да получат 1500 лева от собственик на транспортна фирма, но ударили на камък.

Образуваните разследвания и изпратените сигнали на прокуратурите са срещу 140 служители от направления "Пътна полиция" и "Охранителна полиция", срещу 37 служители от "Гранична полиция", както и срещу 63 служители на "Криминална и икономическа полиция".

В рамките на годината във "Вътрешна сигурност" са постъпили 241 сигнала. От тях 114 са били изпратени до компетентната прокуратурата. 57 са изпратени до други структури на МВР. По 42 сигнала работата продължава, а по 28 проверката е приключила, като не са потвърдени посочените в тях данни.

Добавете Вашия коментар

TOP