24-часова стачка блокира транспорта в Гърция

01 Май 2017 | 10:47
0 коментара
Общество

Гръцките синдикати обявиха за днес обща 24-часова стачка по случай Международния ден на труда. Заради стачката фериботите ще останат по пристанищата, а общественият транспорт ще се движи с нарушен график.

Работещите трябва да знаят, че Първи май е ден за стачка, а не почивен ден, се казва в съобщение на двете основни централи - Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители (АДЕДИ).

Тазгодишното послание е, че работещите не издържат на повече саможертви, предупреждават синдикатите. Синдикатите призовават работещите масово да се включат в стачката и в планираните протестни митинги.

Очаква се стачката да парализира транспортния сектор в Република Гърция. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Предвижда се железопътният транспорт в цяла Гърция да бъде блокиран за 24 часа. Автобуси ще се движат от 9.00 до 21.00 часа, за да се даде възможност на гражданите да участват в първомайските демонстрации.

Корабите ще останат на пристанищата.

МВнР препоръчва на българските граждани, пътуващи в Република Гърция, да имат предвид тази информация и да се осведомяват предварително относно очакваните промени в транспортния сектор в страната.

Добавете Вашия коментар

TOP