20 г. затвор за внук, затрил баба и дядо

05 Май 2022 | 13:50
0 коментара
Криминално
20 г. затвор за внук, затрил баба и дядо

20 г. затвор при строг режим на изтърпяване на наказанието наложи Окръжният съд в Шумен на 23-годишният Георги Йорданов, убил своите баба и дядо с особена жестокост и с користна цел.  Беше уважен граждански иск в размер на 50 000 лева, които подсъдимият трябва да изплати на близки на жертвите. 
Младият мъж беше предаден на съд от прокуратурата през месец март т.г. за тежкото престъпление, извършено на 22 ноември 2020 г.

В този ден 21-годишният тогава Георги заедно с баща си и дядо си се намирали във вилен имот край Шумен, където почиствали. След като приключили работата, двамата по-млади мъже откарали възрастния до дома му и също се прибрали.
Късно вечерта на същия ден, майката на 21-годишния подсъдим направила опит да чуе своите родители, но не успяла да се свърже с тях. Опитала отново на следващия ден, също без успех. Това притеснило жената и тя предприела действия за установяването им – първо проверила в дома им в Шумен, а след това и във вилния имот. Там намерила своите родители Янка и Георги Атанасови мъртви.

При извършения на място оглед е установено, че по телата на двамата имало множество травматични наранявания. Станало категорично ясно, че те са жертви на убийство.

В хода на разследването безспорно се очертала версията, че деянието е извършено от близък на пострадалите. Въпреки че  внукът първоначално отрекъл да има нещо общо, дори натопил и баща си, но при полиграфско изследване признал истината. Намерено е и оръжието му - метална тръба 65 см, с която пребил пенсионерите. След като извършил тежкото престъпление, от къщата им младият мъж взел три банкови карти, два дамски пръстена и 595 лева.
Решението на Окръжен съд - Шумен подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

Добавете Вашия коментар

TOP