2 км опашка от желаещи да отидат в Гърция при ГКПП - Кулата и Илинден

05 Септември 2016 | 14:46
0 коментара
Общество
2 км опашка от желаещи да отидат в Гърция при ГКПП - Кулата и Илинден

Интензивно е движението през граничните пунктове с Гърция при Кулата, Маказа и Илинден. На ГКПП - Кулата и Илинден са се събрали около от 1,5 – 2 км леки и товарни автомобили за излизане от страната.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

От полицията уточняват, че пътуващите гражданите на ЕС преминават на облечен режим. При облекчена обработка преминават и леките автомобили на ГКПП-Маказа на път за Гърция, където колоната е около 2 км. Препоръката на Гранична полиция е за ползване и на алтернативните маршрути през ГКПП- Ивайловград, Капитан Петко войвода и Златоград.

Интензивно е движението и на българо-турската граница. Леките автомобили се движат нормално през двата пункта, но товарните са образували колона от около 9 км на Капитан Андреево и около 4 км – при Лесово.

Натоварен е трафикът от товарни автомобили на изход от България през  ГКПП Дунав мост –Видин. На моста при Русе движението е интензивно на вход, основно от румънски автомобили, на път към България с цел туризъм. На останалите ГКПП-та движението е с обичаен интензитет и няма затруднения.

 

Добавете Вашия коментар

TOP