2-годишно дете е в кома и в тежко състояние

27 Септември 2022 | 11:53
0 коментара
Криминално
2-годишно дете е в кома и в тежко състояние

2-годишното дете в кома е в много тежко състояние. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата. Майката, която го е осиновила преди година, е казала, че детето било паднало от леглото. Заради тежките наранявания, обаче, лекарите се усъмнили и подали сигнал до полиция и прокуратура.

Детето, което е на 1 г. и 9 месеца е имало травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания, черепно мозъчна травма, разкъсвания. Тези факти, накарали лекарите да се усъмнят. Съответно те подали сигнал на тел. 112. Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая - разпити на свидетели и др. Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето. Първоначалните доказателства сочат, че травмите по тялото на момичето са нанесени от майката.

Детето е в кома и с опасност за живота в болница

Тя се е грижела сама за детето. Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди и най-вече механизма на тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре. По случая е проведена кореспонденция с отдел "Закрила на детето" и социалните служби в гр. Пловдив. Тя е привлечена като обвиняема и задържана за 72 часа.

Говорителят на районната прокуратура Наско Илиев, каза, че притеснителното в случая е телесната повреда на детето и обяснението на майката. Основно ни касае една телесна повреда на главата, която е довела до критичното състояние на дето, както и обяснението на майката, която е обяснила, че детето е паднало и тя, за да го свести го хапала. И точно това обяснение накара да се назначи съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, допълни Илиев. Разследването продължава със сериозни темпове. Днес ще направи отливка на зъбна картина на майката, за да се разбере дали тя наистина го е захапала, тъй като другият въпрос, който подлежи на изясняване е дали това не го е направил друг човек, който е живял с него. Ако се установи нейната вина, то осиновителката я чака по закон наказание от 3 до 15 години затвор.

Добавете Вашия коментар

TOP