196 бакалаври и 23 магистри се дипломират в Американския на 19 май

15 Май 2024 | 09:51
0 коментара
Общество
Благоевград
196 бакалаври и 23 магистри се дипломират в Американския на 19 май

Американският университет в България (АУБ) ще връчи дипломите на 30-ия си випуск на тържествена церемония, която ще е на 19 май от 10:30 часа в университетския комплекс „Скаптопара“ в Благоевград. Тази година се дипломират 196 бакалаври и 23 магистри, които ще получат американска и българска диплома.

Най-много студенти завършват със специалност „Бизнес администрация“, следвана от „Журналистика и масови комуникации”, като 40% завършват с две специалности благодарение на уникалната за региона образователна система „liberal arts“.

 

Церемонията по връчване на дипломите е кулминация на четири години упорит труд и отдаденост от страна на студентите. Ръководството на АУБ се гордее с постиженията на своите възпитаници и е уверено, че те ще окажат положително влияние върху обществото. Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“, ще получи титлата “Доктор Хонорис Кауза” и ще бъде почетен оратор на церемонията.

Като лидер на фондацията тя е силно ангажирана с образованието и развитието на България. А през годините фондацията е инвестирала над 1 милиард долара в проекти, подкрепящи демокрацията, образованието, свободните пазари и гражданското общество в България.

 

Професор Георги Фотев, бивш министър на образованието, ще получи Наградата за почетни настоятели на княгиня Мария Луиза. Той е изиграл ключова роля при основаването на университета през 1991 година. Професор Фотев е дългогодишен приятел и съмишленик на университета, като е служил в Настоятелството на АУБ общо 10 години.

Специална награда ще бъде връчена и на Йордан Карабинов, випуск 1997, за неговата всеотдайна служба като президент на Асоциацията на възпитаниците на АУБ и член на Настоятелството от 2017 до 2024 г. Неговото лидерство е катализирало значителен напредък в ангажираността на асоциацията с възпитаниците на университета и настоящи студенти.

Добавете Вашия коментар

TOP