19 задържани при акция Дрога в Област Благоевград през месец август

04 Септември 2019 | 13:20
0 коментара
Криминално

56 специализирани полицейски операции са проведени през месец август на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Това каза на брифинг комисар Антон Доклев, временно изпълняващ преназначен в длъжността началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Благоевград.

По думите му по време на специализирани полицейски акции по линия противодействие на разпространението на наркотични вещества са  иззети 1742 кг зелена тревиста маса – канабис, 1.180 кг марихуана, 1037 къса канабис, 160 гр. амфетамини, 0.5 гр. хероин и 0.5 гр. кокаин.

Задържани са 19 лица.

Комисар Доклев добави, че в рамките на предходния месец са проведени и специализирани полицейски акции по линия незаконната миграция и конвенционалната престъпност, съвместно с дирекция „Жандармерия“. „По време на тях бяха иззети 0.21 гр. амфетамин, около 24.88 гр. канабис, 21 броя зелени тревисти растения с общо тегло 10 кг. и електронна везна. Задържани са 29 лица.

По линия „Охрана на обществения ред“ от директорът на Областна дирекция на МВР – Благоевград ст. ком. Дойчин Дойчинов е разпоредена нова разстановка на силите и средствата от патрулно-постовата дейност“, каза още комисар Доклев.

Той обясни, че тя включва осигуряването на допълнителни пеши патрули и патрули от водачи на служебни кучета със служебни кучета за охрана на обществения ред, централните градски части на общинските центрове, както и в парковете на същите.

Добавете Вашия коментар

TOP