19-а жертва на ада край Своге

04 Октомври 2018 | 10:36
0 коментара
Общество

Ужасните 19!

Толкова достигна броят на загиналите в зловещата катастрофа край Своге на 25 август т.г.

След изтощителна битка за живота му 57-годишният Любомир Минков почина във вторник от тежките си травми. Мъжът бе настанен в столичната Окръжна болница, където до последно се опитваха да го събудят.

"Пациентът бе с множество наранявания. Имаше счупена ключица, счупен крак и тежка гръдна травма, при която имахме счупени ребра. До операция така и не успяхме да стигнем, защото до последно той не се събуди и не успяхме да го стабилизираме", коментираха пред "България Днес" от лечебното заведение.

"Повече от месец след трагедията край Своге в борбата между живота и смъртта още един прекрасен човек напусна нашия алчен и жалък свят. Където беззаконието и алчността са главни действащи лица. Почивай в мир, Любо! Дано душата ти намери покой", написа Златина, близка на починалия мъж.

В реанимацията на Окръжна болница се намира и жена му, която също е пътувала с него до манастира "Седемте престола". Засега е жива, казват лекарите, но по тона им се усеща, че се притесняват от фатален край. Състоянието й е изключително тежко. 52-годишната вдовица се бори за живота си. И тя като покойния си съпруг има множество счупвания.

Останалите пострадали, които бяха откарани в болницата във фаталната събота, са оперирани и изписани. Сред тях е и 30-годишният Симеон, който загуби 14-годишния си племенник и майка си в страшната катастрофа.

"Единственото нещо, което най-много искам в живота, е да са живи и здрави близките ми и да имам повече късмет и радост в дните си. Благодаря на милата ми сестра Цвети, брат ми Кънчо, Илиянка, Гюнайски, леля Софи и всички останали, които ми помагат да се възстановя. Обичам ви всички!", написа младият мъж в профила си във фейсбук.

Първоначално в автобуса ковчег смъртта си намериха 16 души, малко по-късно жертвите станаха 17. Миналата седмица битката за живота изгуби още една от пострадалите.

Над 15 нови свидетели са разпитани за катастрофата, съобщиха вчера от прокуратурата. Показания са дали петима пострадали от произшествието и трима свидетели, оказали помощ на пострадалите. Разследващите направили нови огледи - два на местопроизшествието, като са иззети сравнителни образци от поставената мантинела. Два пъти е правен оглед на автобуса, за да бъде направена експертиза за техническото му състояние.

Добавете Вашия коментар

TOP