186 години от рождението на Апостола: тържествени ритуали в Симитли и Крупник

18 Юли 2023 | 16:46
1 коментара
Общество
Благоевград
186 години от рождението на Апостола: тържествени ритуали в Симитли и Крупник

Едва ли има българско сърце, което да не трепне от името на Васил Левски.

Едва ли има българин по света, който да не помни краткия му живот и безсмъртния му подвиг. От люлката - до гроба сме закърмени с това бесило славно, равно само на Кръста...

И днес Симитли и Крупник поднесоха своята почит към Апостола на свободата.

С барабанен марш тръгна тържественото шествие в Симитли, за да се развълнува от кратката програма на децата-рецитатори на групата при Центъра за обществена подкрепа.

Венци и цветя поднесе народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров, граждани и гости.

Химнът на Република България прозвуча в памет на най-свидния български син, а децата го изслушаха - с ръка на сърцето...

Трогателен ритуал се състоя и на едноименната улица в Крупник - пред барелефа на Апостола. Председателят на Общински съвет Симитли поднесе венец заедно с малкия крупничанин Стефан Благоев. Цветя поднесоха граждани и гости на събитието. Изключително трогателно и импровизирано второкласникът Стефан Благоев рецитира пламенно “Обесването на Васил Левски” и трогна всички:

“О, майко моя, родино мила, защо тъй жално, тъй милно плачеш...”

Днес и завинаги почетохме Васил Левски. И неговите неувяхващи идеи за братство, равенство, свобода - пример и девиз на всеки български родолюбец.

Поклон, Апостоле!

Добавени коментари

Левски е Велик! публикува:
20 Юли 2023 | 19:55
Колкото и да се опитват , да го принизяват и омаловажават , продажниците да знаят , нищо скрито не остава ! Само улесняват работата на БОГА!!! Слава на Бога! Слава на борците за свобода ! Слава на Велика България!!!

Добавете Вашия коментар

TOP