18 кандидати за директори на 6 училища в Пиринско издържаха теста

22 Ноември 2018 | 18:28
0 коментара
Общество

Всичките явили се 18 кандидати за директори на 6 училища в Пиринско: ПГСАГ – Благоевград, ПТГ – Сандански, училищата в Хаджидимово и Слащен, петричките СУ „Антон Попов“ и І ОУ „Кочо Мавродиев“, издържаха вчера теста на конкурса за заемане на длъжността.

Припомняме, че претендентите за шефските постове бяха общо 20, но двама от тях – Юлия Цветкова и Иван Стоилов, който е бивш вр.и.д. директор на І ОУ „Кочо Мавродиев“, не се явиха на писмения изпит, проведен вчера в сградата на благоевградско V СУ. Останалите кандидати започнаха да се събират във фоайето на втория етаж на училището близо половин час преди началото на препитването.

В присъствието на цялата изпитна комисия, включваща и двама представители на МОН, началникът на отдел ОМДК в Регионалното управление на образованието Методи Попов проведе инструктаж на кандидатите, като ги запозна със системата за определяне на резултатите. Той подчерта и че изпитите се организират и провеждат по строги и ясни правила, съгласувани с Министерството на образованието и утвърдени със заповед, така че да се гарантира безпристрастността им.

Минути по-късно бе осъществена конферентна връзка с МОН и лично заместник-министърът на образованието инж. Таня Михайлова изтегли „на живо“ един от разработените три варианта на тест, включващ 50 затворени въпроса. Кандидатите имаха на разположение 80 минути, за да се справят с изтегления Вариант № 1, като минималният резултат за допускане до интервю бе 25 точки /при максимални 50/, или верни отговори на половината въпроси.

Първа половин час след началото на изпита теста си предаде заместник-директорката по учебната дейност на ПГИ – Благоевград Гергана Деренцева, която е сред кандидатите за шефския пост на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“. Малко след нея от залата излезе и учителката по информатика и ИТ в Строителния д-р Емилия Тошева, също претендент за шефския пост в училището.

„Резултатът ми е добър”, коментира лаконично, след като получи плика си с изкараните точки вр.и.д. директор на ХІ ОУ Мариана Митова, която е кандидат за директор на Строителния.

Друг от кандидатите – учителят по физическо възпитание и спорт в ПГСАГ Васил Мурджов, определи теста като много труден, а по-късно сподели, че е доволен от резултата си и продължава напред.

„Всичките 18 кандидати са издържали теста. Близо половината са с 30-33 точки, 7 са под този резултат и няколко са в горната част с над 33-35 точки”, каза по повод представянето на желаещите да станат директори началникът на РУО Ивайло Златанов.

Днес /22.11./ ще се състоят интервютата с преминалите успешно теста кандидати за директори на ПГСАГ – Благоевград, Професионалната техническа гимназия -Сандански и СУ „Н. Вапцаров” – Хаджидимово. В петък /23.11./ комисията ще изпитва устно претендентите за шефските постове за петричките СУ „Антон Попов“, І ОУ „Кочо Мавродиев“ и СУ „Св. Кл. Охридски” в Слащен.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP