18 ФОНДАЦИИ И СДРУЖЕНИЯ С ПРИЗИВ КЪМ БОЙКО БОРИСОВ: ПП ГЕРБ да оттеглите доверието си към настоящия кмет на Благоевград Илко Стоянов

28 Август 2023 | 22:39
14 коментара
Общество
Благоевград
18 ФОНДАЦИИ И СДРУЖЕНИЯ С ПРИЗИВ КЪМ БОЙКО БОРИСОВ: ПП ГЕРБ да оттеглите доверието си към настоящия кмет на Благоевград Илко Стоянов
ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ,ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ГЕРБ
КОПИЕ ДОГ-Н ЕМИЛ РАДЕВ,ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТНОСНО: Подкрепа от ГЕРБ за Илко Стоянов като кмет на Благоевград

УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ, Отправяме към Вас настоящото писмо с молба да вземете предвид изложените по-долу факти и обстоятелства при вземането на решение за подкрепа от страна на ПП ГЕРБ спрямо кандидата за кмет на Благоевград Илко Стоянов. Молим да приемете настоящото писмо и като настойчив призив Вие и ръководената от Вас ПП ГЕРБ да оттеглите доверието си настоящия кмет на Благоевград Илко Стоянов и да не подкрепяте негова кандидатура в предстоящите местни избори.     

Чрез Вас, г-н Борисов, изразяваме благодарност за адекватната реакция на Евродепутатът от ПП ГЕРБ Емил Радев, който заедно с Евродепутатите от Интергрупата за хуманно отношение и опазване на животните настояват за задълбочено разследване във връзка с тревожната информация за случаи на изключителна жестокост към кучета в общинския приют за безстопанствени животни в Благоевград.

В писмо до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов от Интергрупата на Европейския парламент призоваха нарушителите да бъдат установени и подведени под отговорност. Евродепутати отправиха въпрос към Европейската комисия какви мерки се предвиждат в подкрепа на хуманното отношение към животните. Пряк повод за питането, което е по инициатива на зам.председателя на Интергрупата за хуманно отношение и опазване на животните Емил Радев (ЕНП/ГЕРБ), е тревожната информация за случаи на изключителна жестокост към кучета в общинския приют за безстопанствени животни в Благоевград.    Скандалният случай с изключително нехуманно отношение, станал известен преди около месец време, доведе до ареста на общински служители, за които има данни, че вместо да се грижат за кучетата в приюта, многократно са ги упоявали и малтретирали и неправомерно са ги извозвали до съседни общини, където са оставяни безпомощни и обречени на сигурна смърт. Аргументирайки въпросите си до ЕК, евродепутатите отчитат образуваното вече досъдебно производство в Благоевград и напомнят, че страната ни е криминализирала жестокостта срещу гръбначни животни в своя Наказателен кодекс и е една от първите в ЕС, създала звено за зоополиция. Въпреки това случаите на насилие и жестокост над животни и особено над кучета не намаляват, се изтъква с тревога в мотивите.       

Молбата ни към ГЕРБ е да се запознаете с нехуманните практики по справяне с проблема с безстопанствените кучета в община Благоевград, въведени по време на мандата на Илко Стоянов като кмет, да се запознаете и с множеството жалби от граждани за случаите на зверства, тровене и разселване в други общини на бездомни кучета от страна на служители на общинския приют и общинския инспекторат и да преразгледате подкрепата си към Илко Стоянов от страна на Вашата партия за кандидатурата за кметския пост в Благоевград.   Напомняме, че ИТН, чиито кандидат беше Илко Стоянов по време на предходните избори, оттеглиха подкрепата си за него категорично след осветляване на зверствата, извършвани под негово давление.

Считаме, че като проевропейска отговорна партия, изповядваща европейските ценности не бива да позволявате от Ваше име да се кандидатират за общински кметове хора, чиито ценности и разбирания  на отношението им към животните е много далеч от европейското и да не ставате проводник на нехуманно отношение към безстопанствените животни в община Благоевград, като издигате за кандидат за кметския пост един силно компрометиран човек с отдавна снето доверие.

Разчитаме на Вашата адекватна, принципна и безкомпромисна преценка и позиция в полза на обществеността! Нека следваме европейските ценности и не толерираме назначаването и управлението на хора, които не ги зачитат! Можем при интерес да предоставим множеството жалби, протоколи и искания от страна на граждани и неправителствени организации, касаещи "недобрите"практики използвани по време на мандата на господин Илко Стоянов. Предоставили сме същите и на главен инспектор на Зоополицията в България господин Kамен Николов.

С уважение:
Справедливост за Мечо
Сдружение „Помощ за животните-Дара“  
НПО „АФА България“ 
Фондация „За правата на животните в България“  
СНЦ „Обич за обич“ 
Фондация „Дог хелп-бг“ 
Сдружение „Добрите феи“    
„Дружество за защита на животните-Лом“ 2003"
„Добрина,  хуманност, състрадание“
Сдружение "Грийнуей" Габрово
Фондация "Спасение" Кърджали
Animal Hearts volunteers
Помогни и Спаси Живот
Paws of justice - Враца
Любов на четери лапи -Девин
Лъки Хънт - Варна
Бездомните - Силистра
СНЦ “Грижа и подслон за всеки” -Русе
СНЦ "Надежда за четириногите" Благоевград


Справедливост за Мечо:

Не си познал БРАТ #Илк@! Понеже ние не сме забравили, а и няма да забравим ! След сигналите ни, протестите ни и петицията ни, днес официално попитахме и партия ГЕРБ ще издигне ли един силно компрометиран "човек" за кмет на община Благоевград. Даже ИТН се дистанцираха, които също попитахме.Както много от вас знаят, въпросният през мандата си решава проблемите с 50лв за трупче на куче- всеки петък. Отравяния,разселване под упойка, антифриз, абсурдни "кастрации" за отчитане на дейност.... Истината е следната. Кметовете в повечето общини не стават. С много оскъдни изключения.Такъв изваждащ очите и душите пример е кмета на Благоевград. Това е кмет, на когото не му пука че има живи същества. Вероятно по-жива е ракията му в чашата. Европа е далече като концепция, камо ли като ценности. Илк@ си знае квото си сака и знае ,че е безнаказан.И е нагъл. И е смешен. Но и вреден.Това доказват множеството му пресконференции и коментари, чиято единствена цел е отново да се почувстваме в каменната ера "като хора". Ако Ви пука за ВАС и за Животинките, молим не допускайте подобни фигури сред нас! Те са насилници! И нищо друго! И нямат място на управленски постове. НИКОГА! Нека не сме слепи и глухи за реалността! Нека се борим бе, хора! Защо живеем така? P.S. Гражданската инициатива "Справедливост за Мечо" работи в една единствена посока. И тя е добруването и живота на безгласните и невинните. Всякакви спекулациии,че сме свързани с политически интереси са безпочвени.

Добавени коментари

Васил Лилов публикува:
29 Август 2023 | 16:18
Туак си пише едно и също тъпо копеле хвалебствия за Циганина.
Шуменско публикува:
29 Август 2023 | 15:28
Тия 14 да си гледат Лом, Кърджали и т.н. а някой да си гледа бирената борса.
До Тодорчо публикува:
29 Август 2023 | 12:49
Хахаха примат е на баща ти сино, тъпир!!! Много вярни коментари виждам относно, това ,че Илко не е удобен, наистина е така, и то само за такива като теб не е удобен, то вие сте 50 човека шепичка жалкари, които на всяка цена искат да си върнат власта , че май май като ви гледам злобата, лъжите, и внушенията смешни, джобчетата са ви станали тесни хаха искате отново да ги разширите... Хванете се под ръчичка, качете се на високо и скачайте, че иначе от такива като вашата шепа шарлатани, хората отиват по софия! Вече ви няма и хората ще се върнат, защото Илко Стоянов ще върне Благоевград там където трябва в първите места и ще бъдем града, който трябва да бъдем! Град за пример със супер условия за живеене! А тогава вие какво ще прави? ;)
Тодорчо публикува:
29 Август 2023 | 12:23
Абе ненормални деградирали примати не виждате ли че този човек няма нито едно адекватно действие.Не виждате ли че всяка сутрин Благоевград се изнася за София.Не виждате ли че няма никакво производство и се напълни с безделници.Най големия работодател в Благоевград е общината.Това не е кмет а селски мушенник когото избрахте за да накажете предишния.
Ангелов публикува:
29 Август 2023 | 11:29
Искаме отново Илко Стоянов за кмет, не се хабете като му преписвате лъжи и клевети, едно доказателство не показахте, вярваме изцяло на кмета!
Справедливост за МЕЧО ли ще управлява града публикува:
29 Август 2023 | 10:22
Наивни но нагли
Хахах публикува:
29 Август 2023 | 09:09
Много ви е страх от Илко хахах. Половината от изброените сдружения не са и чували за Благоевград. Следващият кмет на Благоевград ще бъде Илко Стоянов!
Джумалия публикува:
29 Август 2023 | 09:00
Ясно е че Илко ви е трън в очите защото работи. Вие само си ляляте, но Стоянов пек ще е кмет. Запомнете!
Кристиянн публикува:
28 Август 2023 | 23:46
Искаме Илко Стоянов отново за кмет, спрете с тези глупости! Излагате се ...
Ванчо седи спокойно бате публикува:
28 Август 2023 | 23:43
Илко не ви е удобен и сте засъскали сектантите, те колко пари направиха на гърба на невинните животинки, сега са тръгнали да се правят на загрижени хахаха за кое по-точно? Само дардорите, без никакви доказателства, нали имахте много снимки много клипове, беше това онова, ХАХАХАА само си дардорите колкото да си направите вятър на смръдливите усти ламтеещи за парички, обаче нема да я бъде вашата да знаете! ;) Евала на кмета, че ви даде контра за да може града ни да тръгне напред, иначе с вас копаехме дъното!!! Не ви е удобен доста, вижда се от далече, то затова е този целия хейт, но давайте продължавайте така сами ще се наиграете, хората не са глупави виждат ви колко ви е празно и кухо пипито и колко сте елементарни! Хората пак ще изберем Илко за кмет, защото вас никой не ви иска, защото заради такива като вас една шепичка зависими от схеми хора , града ни е на това дередже! Пак казвам браво на кмета, че ви удари контрата, време беше някой да ви покаже края! Сега го хулете колкото си искате, човека достатъчно си доказва, че е работещ и милеещ за хората не само в града , ами и по-селата! Неудобните за жалост не може да просперират затова държавата ни е на тоя хал, но точно тук удряте директно в гредата и като го усетите това нещо, тогава ще видим дали пак няма да ходите да му честитите и да му се мазните , както го направихте на изборите ,когато ги спечели! Ванчо за теб и дебелия ти приятел се отнася, а и за ония с шизофренията Илийката тъпото, колажаджията хахахах лека нощ! ;)
Стефан Ивабов публикува:
28 Август 2023 | 23:38
Аз и моето семейство сме за Илко Стоянов и ще гласуваме за него
Blagoevgrad публикува:
28 Август 2023 | 23:35
Илко е малоумен идиот и ЛЪЖЕЦ! Никой не го иска, пък глупаците от ГЕРБ ще го подкрепят. То квоти каже Поли така става - бута Илко да е кмет, за да го води за носа. Май тва дето Методи го каза на микрофона е верно! Язък, че Борисов е лидер от 15 години. Един селски кмет си го води за носо
Гражданин публикува:
28 Август 2023 | 23:27
хахахаха а бе тъпири, кой ше се занимава с вас болни мозъци организациийки, сектанти в действие хахах никой не ви иска и не ви се връзват на простотиите , нормалния човек не ви иска, тръгнали сте чак гласност да давате, ходете питайте пострадалите хора та да усетите истинска народна любов! Айде със здраве! ;)
СНЕЖАНА публикува:
28 Август 2023 | 22:57
Мястото на този т.нар. кмет е на подсъдимата скамейка , а не на кметския стол.

Добавете Вашия коментар

TOP