174 полицейски спецоперации проведени през почивните дни за Националния празник

09 Март 2019 | 14:12
0 коментара
Криминално

На 2 срещу 3 март 2019 г. на територията на 28 ОДМВР се проведоха 174 специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност“. В резултат на действията на пътните полицаи са установени 83 неправоспособни, които са управлявали МПС, съобщават от МВР.

Спрямо водачи нарушители са издадени 46 заповеди за прилагане на принудителна административна мярка по Закона за движението по пътищата, с които е прекратена регистрацията на ППС на собствениците, чиито МПС са били управлявани от неправоспособни водачи, не са притежавали свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното МПС, били са лишени от право да управляват МПС по съдебен или административен ред, или свидетелството им за управление са били временно отнети.

Издадени са 32 заповеди за прилагане на принудителна административна мярка, с които е прекратена регистрацията на ППС на собственици, които са управлявали МПС,  без да притежават свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното от тях МПС, или след като са били лишени от право да управляват МПС по съдебен или административен ред, или свидетелството им за управление са временно отнети.

Добавете Вашия коментар

TOP