166 съдии, прокурори, адвокати, съдебни охранители, заседатели от Пиринско заедно на коледен мегакупон

27 Декември 2022 | 07:34
1 коментара
Хайлайф
166 съдии, прокурори, адвокати, съдебни охранители, заседатели от Пиринско заедно на коледен мегакупон

Съдии, прокурори, следователи, адвокати, съдебни служители, съдебни заседатели и съдебна охрана от Пиринско празнуваха заедно на коледно мегапарти в Благоевград. Тържеството на юридическата гилдия, което се проведе в ресторант в парк Бачиново, се превърна в танцов ултрамаратон, който започна в 19.30 ч. в четвъртък и продължи до 4 ч. сутринта в петък.

Изненадите за 166-те купонджии следваха една след друга. Най-специалната беше певицата Райна, която се присъедини към четиримата певци от оркестъра и поздрави празнуващите с български народни песни и гръцки шлагери. Санданският славей поде комитската песен „Послушайте, патриоти“ и вдигна на крак съдия Владимир Пензов, който запя заедно с нея. Примерът се оказа заразителен, защото след това микрофонът   попадна у адвокат Пенко Ненов, който направи показно като изпълнител. Щафетата поеха адвокатите Мария Георгиева и Иван Димитров, които поздравиха колегите си със сръбски  хит. Точно когато празничното настроение беше на макс, фолклорна трупа от ансамбъл „Пирин“ с танцьори от съдебната охрана направо „запалиха” дансинга с китка от народи песни и танцови сюити. Блестящото изпълнение даде нов прилив от енергия, хора на няколко ката се извиха около масите.  Гръцкият танц сиртаки в изпълнение на зам. шефката на Районна прокуратурата Елица Калпачка обаче предизвика изключителен фурор.

Огромна червена торта „Неделя” беше изненадата на прокуратурата за всички купонджии. Благоевградските съдии бяха подготвили празнична питка с късмети, като паричката се падна при прокурор Светозар Тунев. Разиграна беше и традиционната томбола, за чието законосъобразно провеждане следеше нотариус Миглена Качорева. В ролята на Дядо Коледа се превъплъти съдебният охранител Мартин Трионджиев, на когото се наложи да асистира не една, а две „Снежанки”, заради множеството подаръци. Голямата награда – маркова тенджера от серията на световния топ готвач Джейми Оливер, спечели компютърен специалист от РС – Разлог.

Празнични обръщения отправиха прокурор Елица Калпачка и адвокат Мария Георгиева, които в духа на Коледа пожелаха на юристите да са обединени, да изпълняват достойно професията си, а в семействата им да има здраве, мир и любов.

Всички танцуваха и се веселиха заедно, като си пожелаха този празник да бъде началото на една по-добра, по-сплотена, по-щастлива и успешна Нова година. На финала на тържеството имаше празнична заря, осигурена от Адвокатската колегия.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Добавени коментари

Въведете име... публикува:
27 Декември 2022 | 10:28
Темата на разговора им е била: Кой взе повече подкупи и, кой пусна на свобода най-опасните престъпници, всеки се хвалел с обилно количество, и от двете!!! Подкупни до кости!

Добавете Вашия коментар

TOP