1500 рокери от цяла България се изсипаха на 16-ото издание на мотосъбора на благоевградските „Пирински вълци“ на Предел

25 Юли 2022 | 15:00
0 коментара
Общество
1500 рокери от цяла България се изсипаха на 16-ото издание на мотосъбора на благоевградските  Пирински вълци  на Предел

Близо 1500 рокери от цяла България се събраха през уикенда на Предел на най-мащабния за годината рокерски купон в Пиринско, организиран от благоевградския мотоклуб „Пирински вълци“ . Седмицата преди събитието 13-те членове на клуба с помощта на няколко приятели окосиха поляната, опънаха тенти, докараха и наредиха пейки и маси, обезопасиха ръждясалите люлки, излъскаха и подготвиха банята и тоалетните, вдигнаха сцената, монтираха озвучаването и в петък вечер посрещнаха първите братя по дух и бензин в кръвта.

„Това е 16-ото издание на мотосъбора, на който по традиция даваме и курбан за здраве”, отбеляза председателят на „Пирински вълци“ Методи Методиев-Вожда и припомни, че заради пандемията през 2020 и 2021 г. го направиха в много тесен кръг, но събитието все пак не бе прекъснато.

„13 човека сме в клуба, от тях само 4-ма останахме в Благоевград, останалите 9-има се изнесоха в София, защото нещо трябва да се работи, а последните 10 г. в Благоевград не се случват особено добри неща в тази посока. Първия събор на Предел го организирахме, след като се отцепихме от „Кралете на пътя“. Този клуб бе учреден през 2005 г., но не просъществува дълго, две години организира събор в бившето поделение в с. Делвино, но се изпокараха и се разпадна. В „Кралете на пътя“ се оказаха много различни хора, повечето крупни бизнесмени и шефове, които не можаха да си поделят властта кой да е начело и кой да работи. Първите откривания на мотосезона в Благоевград изнесохме буквално на раменете си ние, които после се отцепихме. Тогава трима човека откарахме всички маси от някогашното „Морско дъно“ (още съществуваше това заведение“) с един камион на полигона, където щеше да е събитието, останалите над 20 души се направиха на много заети и не си мръднаха пръста. Ние също бяхме част от „Кралете на пътя“, но след 2007 г. се отделихме в „Пирински вълци“, за да не ни се правят някои само на началници, а времето показа кои са успешните“, припомни накратко Вожда най-новата история на рокерите в Благоевград./Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP