15 партии и 3 местни коалиции се хвърлят в битката за местната власт в община Сандански

19 Септември 2023 | 10:05
0 коментара
Политика
Благоевград
15 партии и 3 местни коалиции се хвърлят в битката за местната власт в община Сандански
15 партии и 3 местни коалиции са регистрирани за участие в надпреварата за 29-те места в Общински съвет – Сандански и за кмет на община Сандански и на 23-те населени места в общината на предстоящите местни избори на 29 октомври.

Крайният срок за регистрация на партиите и коалициите, които ще атакуват новата местна власт, изтече вчера в 17.00 ч. Класацията по брой на претендентите за кмет води село Склаве. Там 7 партийни кандидати влизат в надпреварата за кмет и още 3-ма от местни коалиции, с които кандидатите стават 10.

Следват Дамяница, Джигурово, Ново Делчево, Плоски, Поленица, Катунци, Лешница, Лебница, Левуново, Петрово, Струма, като с най-малко кандидати е Вълково – 2-ма. Регистриралите се за листата на общински съветници наброяват рекордните 550 кандидати.

Любопитен е фактът, че сред водачите на партийните листи и на местните коалиции надделява съсловието от юристи, следват лекари и педагози, има и завършили публична администрация. Засега са известни имената на 5-има кандидати за кмет на община Сандански.

Това са настоящият кмет Атанас Стоянов, лидерът на ГЕРБ Стоян Стоев, бившият полицай и шеф Марио Костурков, настоящият съветник Мария Нонева, която е издигната от „Партията на промяната“, и Марио Божинов, който е кандидатът на „Възраждане“.\struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP