1/4-финалите в Шампионска лига стартират с два мача днес

05 Април 2022 | 08:40
0 коментара
Спорт
1/4-финалите в Шампионска лига стартират с два мача днес

Програмата от четвъртфиналите на Шампионската лига започва с два мача тази вечер. Бенфика приема Ливърпул от 22:00 часа българско време. По същото време Манчестър Сити е домакин на Атлетико Мадрид.

Бенфика е приятната изненада от началото на надпреварата, като на осминафиналите португалският гранд изненада Аякс и след успех с 1:0 в Амстердам и общ резултат 3:2 се добра до последните осем в турнира. Задачата на тима за влизане в полуфиналите няма да бъде лека, като техен съперник ще бъде шесткратният носител на трофея Ливърпул, който на осминафиналите преодоля Интер след победа с 2:0 в Италия и поражение с 0:1 на „Анфийлд“.

Победителят от двойката ще се изправи на полуфиналите срещу спечелилия измежду Виляреал и Байерн Мюнхен, които играят един срещу друг в сряда.

В другия двубой от програмата във вторник, финалистът от последното издание Манчестър Сити приема Атлетико Мадрид на „Етихад“. „Гражданите“ имат аспирации да стигнат едно стъпало по-нагоре тази година и най-накрая да спечелят бленувания трофей от най-престижния европейски клубен турнир, след като миналото лято отстъпиха на Челси в изцяло английски финал с 0:1. Отборът мина с лекота през Спортинг Лисабон на осминафиналите, докато Атлети се справи с градския съперник на Сити – Манчестър Юнайтед, за достигане до последните осем в надпреварата. Срещата ще противопостави и две коренно различни футболни философии – притежанието на топката на Пеп Гуардиола срещу организирания и контраатакуващ стил на Диего Симеоне.

Победителят от двойката ще играе в полуфиналите с един измежду действащия първенец на Европа Челси и Реал Мадрид, които се изправят един срещу друг в първи четвъртфинален сблъсък в сряда вечер.

Пълна програма за 1/4-финалите в ШЛ:

Вторник, 5 април:

22:00, Бенфика – Ливърпул

22:00, Манчестър Сити – Атлетико Мадрид

Сряда, 6 април:

22:00, Виляреал – Байерн Мюнхен

22:00, Челси – Реал Мадрид

Вторник, 12 април:

22:00, Байерн Мюнхен – Виляреал

22:00, Реал Мадрид – Челси

Сряда, 13 април:

22:00, Атлетико Мадрид – Манчестър Сити

22:00, Ливърпул – Бенфика. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP