130 фиданки от Дървото на Юда в евросело Черниче

30 Април 2019 | 16:58
0 коментара
Любопитно

Жителите на село Черниче засадиха 130 фиданки от вида див рожков, известен като Дървото на Юда.

Според една от легендите, именно на такова дърво се е обесил Юда Искариотски, след като предал Спасителя. В селото вече има засадени и 600 рози.

Идеята за облагородяването и озеленяването на централната улица в селото дошла преди четири месеца на Богоявление.

Георги Стефанов, кмет на село Черниче: Решихме да направим централната улица "Георги Димитров". Така, както го помнят нашите баби и дядовци , родители. Да ги върнем малко в онези времена, и да се почувстват и те отново млади.

Сега хората от Черниче полагат големи грижи за посадените дръвчета и рози.

Смилен Смиленов: Кой как се прибере от работа, кметът звъни на този, на другия, прибираме се, почваме и се работи. То ни доставя удоволствие. И дано има много последователи и след нас така, както ние правим.

Теменужка Костевска: Включват се доста хора, но благодарение всичко ни се прави на кмета. Кметът ни е млад човек, иска всичко да е красиво, всичко да е хубаво и затова селото си е хубаво, и хората живеят нормално и спокойно всички тука.

Жителите на село Черниче с нетърпение очакват дърветата, които са засадили, да станат големи.

Това е поредната инициатива на жителите на Черниче, как да възродят селото. Само преди месец - на 3 март, на входа и изхода на селото бяха поставени големи пилони с българския трибагреник, а на върха - символа на християнската вяра./БНТ/

Добавете Вашия коментар

TOP