12 лекари, сестри и санитари от болницата в Сандански са с коронавирус

09 Октомври 2020 | 12:41
0 коментара
Общество

Лекари, сестри и санитари от болницата в Сандански са с положителни резултати за COVID -19. Това каза пред Радио „Фокус” – Пирин д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград във връзка със затвореното отделение по хирургия в МБАЛ „Югозападна болница” – клон Сандански.

Към вчерашна дата положителни са били 12 лица.

Той уточни, че хората, които вече са настанени в отделението, ще останат там. „Няма да се приемат нови пациенти. Ако има такива, които се нуждаят от хоспитализация, същите ще се пренасочват към болницата в Петрич”, каза още д-р Калоянов.

Той уточни, че за пациентите, които вече са настанени в отделението ще се грижат медицински специалисти от други отделения към лечебното заведение. Относно състоянието на COVID – отделенията в Област Благоевград д-р Калоянов коментира, че за сега те се справят с натовареността. „Напоследък наблюдаваме тенденция на намаляване броя на хоспитализираните лица. Повечето заразени са под домашна карантина. Тоест броя на заболелите, които са хоспитализирани намалява, сравнено с две – три седмици назад”, добави той.

Д-р Калоянов отбеляза, че и в Гоце Делчев, където обстановката беше усложнена, се наблюдава тенденция към нормализиране. Според него е трудно да се направи анализ във връзка с това, защо в областта има много случаи на COVID – 19. Той отбеляза, че тук действително се правят много проби, тъй като има и частна лаборатория, която взима проби за коронавирус. Тестове се правят и от Регионална здравна инспекция – Благоевград, както и от лаборатория в МБАЛ – Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP