12-годишно дете в шок след отвличане, по тялото му има следи от насилие

17 Ноември 2022 | 17:45
0 коментара
Криминално
12-годишно дете в шок след отвличане, по тялото му има следи от насилие

След 7-часово издирване 12-годишното изчезнало дете от пловдивското село Болярино бе открито живо в близкия парк, но в неподвижно състояние, с наранявания и в шок.

По тялото му е имало следи от насилие, поясни водещата на „Здравей, България“ по Нова телевизия Мира Иванова. Колегата й Виктор Николаев пък уточни, че момиченцето е от сирийски произход, а родителите й имали временен статут на бежанци и живели в селото от половин година. Те имат шест деца.

Кореспондентът от Пловдив Благой Бекриев пък изтъкна, че основната версия, по която работят разследващите, е отвличане. Цяла нощ селото е било под полицейска блокада. Входовете и изходите бяха завардени от полицейски патрули, които проверяваха всеки автомобил, добави той.

12-годишното дете е в болница. Предстои днес то да бъде изписано.

Детето бе открито снощи към 19 часа в храстите на парка в близост до необитаеми къщи. Повече от 7 часа то било издирвано от стотици полицаи и доброволци.

Сигнал за изчезването е подаден от майката и бащата. Те стояли на пътя и показвали снимка на местните в опит да им обяснят, че детето липсва, разказа кметицата на с. Болярино Стефка Милева. По думите й и родителите, и децата не говорят български, затова общуват предимно с жестове и мимики.

Това е първи подобен случай в селото, каза още Милева.

Местните разказват, че децата никога не излизат без надзор, винаги са придружавани от родител и обикновено ходят в парка, в близост до дома им, както и до магазина в центъра на селото.

„Слава Богу, че детето е намерено живо. То е в задоволително добро състояние, но със следи от насилие, които няма да конкретизираме, но животът му е извън опасност“, каза пред Нова телевизия окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

„След преживяния шок детето е открито в неподвижно състояние. Намерено е благодарение на получена информация, че някой издава някакви звуци“, каза директорът на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Васил Костадинов.

Работим детайлно по всички възможни версии, каза още той.

Добавете Вашия коментар

TOP