12 години затвор за Симеон Велев от бандата на петричкия Пабло Ескобар за трафик на Хероин

07 Февруари 2022 | 22:40
1 коментара
Общество
12 години затвор за Симеон Велев от бандата на петричкия Пабло Ескобар за трафик на Хероин

12 години затвор за Симеон Велев от бандата на петричкия Пабло Ескобар - Огнян Атанасов за трафик на Хероин.

За Симеон Велев от петричкото село Самуилово се знае, че е лежал в затвора в Германия, където бе заловен да пренася близо 20 кг. Хероин в тайник на ТИР собственост на Николай Тролиев, който след показания на членове от бандата бе с осъдителна присъда в Германия. Само шест месеца след като излезе от затвора в Германия Симеон Велев продължава с трафика на Хероин. Той бе заловен с 16 кг. Хероин скрит в тайник на лек автомобил марка "Ситроен" на ГКПП Видин – Калафат. Симеон Велев на първа истанция е осъден на 12 години затвор в условия на опасен рецидив. 

Окръжна прокуратура – Видин постигна осъдителна присъда спрямо 66-годишния С.В., обвинен за извършени от него престъпления по чл. 242, ал.4, пр. 1, вр. ал. 2 от НК и по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, вр. ал. 1 от НК - контрабанда и незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение.

       На 09.08.2020 г., в района на ГКПП Видин – Калафат, служители в Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, отдел „Бюро с наркотрафика - Дунавска“, звено Лом, спрели за проверка излизащия от страната лек автомобил. При проведен разговор с водача на превозното средство С.В., той обяснил, че пътува по работа за Чехия. МПС било съпроводено за извършване на щателна митническа проверка.

При отстраняване на оригиналните пластмасови кори и изолацията, покриваща пода, във фабричните кухини пред шофьорската и пасажерските седалки, били открити 2 тайника. Те представлявали метални кутии с правоъгълна форма, облицовани с оловна ламарина и изрязани капаци.

Попитан за тях, водачът отговорил, че превозва „трева“. Обяснил на митническите служители, че това му е казано от мъж, който го е наел за тази цел.

При отварянето на тайниците били установени 33 пакета с правоъгълна форма, обвити с прозрачно тиксо, съдържащи пресовано бежово прахообразно вещество. Извършеният полеви наркотест реагирал на хероин. Общото тегло на дрогата е 16 122,58 грама.

Според заключението на изготвената физикохимична експертиза, съдържанието на активния компонент диацетилморфин в откритото вещество е от 5,12% до 82,38%. Общата стойност на дрогата възлиза на сумата от 826 225,70 лева.

С осъдителната присъда на подсъдимия С.В. е наложено наказание от 12 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 120 000 лева. Тя може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

а
 

12 години затвор за Симеон Велев от бандата на петричкия Пабло Ескобар - Огнян Атанасов за трафик на Хероин.

Добавени коментари

marin публикува:
08 Февруари 2022 | 07:04
i vancho tri trebe da go zatvorat i toi e ot tazi mafiq inache e mnogo silen ama na edin kupon mu sviha perkite i kak beshe kat paun stana oshtavena kokoshka.

Добавете Вашия коментар

TOP