1/2-финалите за Купата на България започват с протест

12 Април 2022 | 08:23
0 коментара
Спорт
1/2-финалите за Купата на България започват с протест

Славия посреща ЦСКА в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България по футбол. Срещата между „бели“ и „червени“ е насрочена за вторник, 12 април, от 19:00 часа.

Възпитаниците на Златомир Загорчич влизат в сблъсъка след поражение в последния си мач от редовния сезон на Първа лига от Ботев Враца с 1:2. За „белите“ мачът беше без значение на фона на вече гарантираното място в първата шестица на първенството. ЦСКА, от своя страна, също отстъпи на Локомотив Пд с 0:2 и окончателно сдаде багажа в битката за титлата с Лудогорец, който ще ликува съвсем скоро с 11-а поредна титла на България.

Славия и ЦСКА ще играят отново в квартал „Овча Купел“, след като по-рано през пролетния полусезон „армейците“ стигнаха до успех с 3:2 при визитата си на стадион „Славия“. „Червените“ отново ще бъдат без старши треньора си Стойчо Младенов, който изтърпява втори от трите мача наказания за невъздържано поведение спрямо главния съдия на двубоя с Берое. Младенов няма да бъде на скамейката и срещу Левски в поредното издание на Вечното дерби тази неделя.

Феновете на ЦСКА ще организират протест пред БФС преди срещата със Славия в 16:30 часа, а след това ще тръгнат на шествие към стадиона на „белите“. „Армейците“ са действащи носители на трофея, след като надвиха Арда с 1:0 в последния финал на надпреварата. Реваншът между Славия и ЦСКА ще се изиграе идният четвъртък, 21 април, отново от 19:00 часа.

В другия полуфинален сблъсък съперници са Лудогорец и Левски, като шампионите домакинстват на „сините“ в първия мач в Разград в сряда от 19:00 часа.

Пълна програма за 1/2-финалите в турнира за Купата:

Вторник, 12 април:

19:00, Славия – ЦСКА

Сряда, 13 април

19:00, Лудогорец – Левски

Четвъртък, 21 април:

19:00, ЦСКА – Славия

Петък, 22 април:

19:00, Левски – Лудогорец. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP